Na een reorganisatie nam logistiek planner Hans van Kan afscheid van zijn vorige werkgever en besloot dat hij ondernemer wilde worden. Hij schakelde Bol in om hem te helpen bij het vinden van een passend bedrijf en bij de onderhandelingen. Inmiddels is hij eigenaar van Van der Heijden Internationale Transporten BV, een Zuid-Limburgse transportonderneming met ongeveer 25 medewerkers.

Bedrijfsovername bij Van der Heijden Transporten

“Ik wist dat ik een bedrijf wilde overnemen, maar in welke branche? En hoe pak je dat aan? Het klinkt misschien raar, maar ik dacht helemaal niet aan planning als core business van mijn toekomstige bedrijf. Eerder aan de foodsector; ik heb namelijk een passie voor koken en wijn. Mijn Rabobank-adviseur bracht mij in contact Bol Adviseurs. Robèrt Meijer en Ralf Stubbe hielpen me daarna in een intensief traject om tot een helder ondernemersprofiel te komen. Zo leidde Bol me, tot mijn verrassing, terug naar de transportsector. En achteraf bezien klopt dat helemaal.

Bol stelde een lijst van tien passende bedrijven voor me samen. Eén sprong er echt uit: het familiebedrijf Van der Heijden Internationale Transporten. Ik was gefascineerd door hun business en had ook direct een klik met de eigenaar. Er was zoveel herkenning. Toch waren de onderhandeling behoorlijk spannend. Er was namelijk een andere kaper op de kust.

Ik vond het bijzonder hoe Bol oog had voor de menselijke kant in de onderhandelingen. Sinds 1923 stonden er drie generaties Van der Heijden op rij aan het roer van dit transportbedrijf. Gelukkig bleek voor de verkoper continuïteit in de geest van de familielijn belangrijker dan het hoogste bedrag innen.

Bol onderhandelde een deal waarin vastlag dat áls de overname vóór 15 januari 2017 rond zou komen, de winst over heel 2017 naar mij zou gaan. Op 17 november 2016 ging de verkoper akkoord met ons bod. Dat betekende voor Bol een stevige deadline: binnen twee maanden moesten alle details afgestemd worden en de koopovereenkomst opgesteld en getekend. De tijdsdruk was hoog, maar Bol heeft flink doorgepakt. Het is ze gelukt. Op 13 januari 2017 werd de definitieve koopovereenkomst getekend.

Tijdens het onderhandelingsproces gaf de eigenaar aan dat hij, na de verkoop van het bedrijf, graag een rol wilde blijven spelen. Ralf gaf me wat tips waar ik op moest letten en hoe we dat in de praktijk konden vormgeven. Meneer Van der Heijden is nu twee dagen per week actief als adviseur. Zo kan hij na veertig jaar bedrijfsvoering, in alle betrokkenheid rustig afbouwen. We zijn er allemaal beter van geworden.”

Hans van Kan – Managing Director bij Van der Heijden Internationale Transporten BV

“Ik vond het bijzonder hoe Bol oog had voor de menselijke kant in de onderhandelingen”

Heb jij een vraag over een overname-traject? Stel deze aan Ralf!

Als Senior Adviseur Corporate Finance was ik nauw betrokken bij dit en vele andere overnametrajecten. Daardoor weet ik dat iedere overname uniek is. Ben jij benieuwd naar mijn visie op een overname die jij van plan bent? Stuur me via het formulier hieronder een bericht of bel me op 088 1211 300.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.