Per januari 2013 kreeg Michel Bongers de kans om de groep medewerkers, waar hij leiding aan gaf bij zijn toenmalige werkgever, over te nemen. Hij startte met MBS Engineering. Samen met Bol Adviseurs richtte hij zijn werkprocessen in en die leggen hem geen windeieren. Zelf noemt hij het een vliegende start. Michel Bongers vertelt hoe Bol hem daarbij ondersteunde.  

Een vliegende start voor MBS Engineering

Al jaren wilde ik voor mezelf beginnen, maar niet als ZZP’er. Het was een kans uit duizenden dat mijn werkgever de detacheringsgroep waaraan ik leiding gaf, wilde afstoten. Voor mij betekende het nu of nooit. Ik ben naar Henny Kuijpers, partner bij Bol, gegaan. Ik ken hem uit ons dorp. Hij heeft de onderhandelingen zodanig goed geleid, dat zelfs de tegenpartij me achteraf complimenteerde.

Diverse disciplines

Zelf heb ik jarenlang in de industriële automatisering gezeten, dus vakinhoudelijk zat het wel snor. Maar zakelijk was wel alles nieuw. Hoe ga ik deze onderneming opstarten, inrichten en dertien gespecialiseerde hardware engineers detacheren en aansturen? Bol Adviseurs heeft me direct vanuit diverse disciplines bijgestaan: juridisch, fiscaal, HRM en bedrijfsmatig. En dat werkte perfect.

Online werkprocessen bewaken

Daarnaast richtte Bol voor mij business software in, waarmee ik de werkprocessen online kon gaan bewaken. In de detacheringsbranche gaat het vooral om een urenstaat. Die is nu zo geautomatiseerd, dat mijn werknemers hun uren op locatie invullen en direct laten goedkeuren door de klant. Nog diezelfde middag stuur ik de verkoopfactuur door. Door deze e-facturatie zat ik vanaf dag één in een goede cashflow. Echt een vliegende start!

Michel Bongers – Directeur-eigenaar van MBS Engineering

"Bol Adviseurs heeft me direct vanuit diverse disciplines bijgestaan: juridisch, fiscaal, HRM en bedrijfsmatig. En dat werkte perfect."

Heb je een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Roy

Als partner ben ik verantwoordelijk voor alle IT-processen en automatisering. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me een bericht of bel me op 088 1211 300.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.