Norma weer in Nederlandse handen

Op 14 maart 2012 gepubliceerd door Bol Adviseurs (Algemene Publicatie)

De oudste matrassen- en beddenmaker van Nederland, Norma in Boxmeer, is na 20 jaar weer terug in Nederlandse handen. Bol Corporate Finance begeleidde het overnameproces, waarbij de activiteiten van het bedrijf niet meer ondergebracht zijn bij Steinhoff International maar bij de directie van Norma.

Norma is in 1884 in Oud-Beijerland begonnen als De Hollandsche Stoomfabriek tot Bereiding van Bedveeren en Kapok A.A. van Aarsen & Zoon. In de jaren dertig van de vorige eeuw verhuisde het bedrijf naar Boxmeer en rond 1950 veranderde de naam in Norma. Al die tijd is het een familiebedrijf gebleven. Sinds 1992 maakte Norma deel uit van drie internationale concerns.

Volgens Ad van der Horst (algemeen directeur sinds 1993) en Barry van Dongen (commercieel directeur sinds 1999) komt de overname op een uitgelezen moment. Met alle beslissingsbevoegdheden én de gehele productiecapaciteit in eigen huis is Norma in staat snel te schakelen. Dat is nodig, gezien de grote veranderingen die er plaatsvinden in de markt. De directie ziet goede groeimogelijkheden bij een flexibeler productie en een verder toegespitste benadering van de markt.

Toekomst van NormaTimeless Boxspring van Norma

Het bedrijf blijft in Boxmeer, waar het beschikt over veel vakmanschap en een grote betrokkenheid van de medewerkers. Bovendien is de ligging gunstig ten opzichte van de nieuwe groeimarkt Duitsland. Die markt is inmiddels van cruciaal belang voor Norma. Onze oosterburen kennen andere slaapvoorkeuren, lattenbodems zijn er bijvoorbeeld ruim vertegenwoordigd. De vraag naar luxe boxsprings neemt echter toe.

Norma’s Timeless Boxspringserie, de best verkopende boxspringcombinaties van Nederland, is twee jaar geleden in Duitsland geïntroduceerd. De introductie bleek ook daar een schot in de roos. De vraag groeit wekelijks, wat mede een garantie vormt voor behoud en zelfs groei van werkgelegenheid in Boxmeer. Meer informatie over Norma vindt u op www.norma.nl.

Bol Corporate Finance

Robert MeijerBol Adviseurs kreeg de opdracht om het overnameproces te begeleiden. Onder leiding van Robèrt Meijer heeft het team van Bol Corporate Finance Norma bij alle stappen in het traject ondersteund en een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de financiering voor de overname.

Stel je vraag aan Bol Adviseurs

Heeft u een vraag naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Stuur ons dan een bericht.