Geldige redenen voor ontslag

Als ondernemer houdt u zich liever niet bezig met ontslag. Toch is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en te weten welke regels rondom ontslagrecht gelden. De invoering van de WWZ heeft ervoor gezorgd dat ontslag anders kan uitpakken dan voorheen. In dit whitepaper leest u meer over de verschillende ontslagredenen die de start vormen voor een goede ontslagprocedure.

Download whitepaper

De 5 belangrijkste wijzigingen in het ontslagrecht

Door de hervorming van het ontslagrecht moet u rekening houden met andere regels, is de ontslagprocedure anders ingericht en leidt ontslag tot andere gevolgen. Om u houvast te bieden  in deze waterval van veranderingen hebben wij voor u de vijf belangrijkste wijzigingen op een rij gezet.

Download whitepaper

De beste voorbereiding op een ontslagprocedure

De voorgeschreven ontslagroutes en limitatieve ontslagredenen maken het lastiger een werknemer te ontslaan. Bereid een ontslagprocedure daarom altijd goed voor. Om u hierbij te helpen belichten wij in dit whitepaper kort het nieuwe systeem, behandelen we de transitievergoeding en krijgt u enkele tips om de ontslagprocedure feilloos te doorlopen en dure missers te voorkomen.

Download whitepaper

Ontslagprocedure in de praktijk

Dat een goede voorbereiding op ontslag essentieel is, ondervond de eigenaar van dit gespecialiseerd autoherstelbedrijf. Hij kreeg het vuur aan zijn schenen gelegd tijdens een ontslagprocedure, door fouten uit het verleden. Dit vergrootte de kans dat de werknemers in hun gelijk werden gesteld. Gelukkig vond hij een partner met kennis van zaken, die zorgde voor een ommekeer in de uitspraak.

Download whitepaper