Begeleiding bij een arbeidsconflict of ontslag

Wanneer je in conflict raakt met jouw medewerker en te maken krijgt met ontslag is dat nooit leuk. Maar hoe vervelend ook, van een medewerker die niet naar wens functioneert wil je vroeg of laat afscheid nemen. Ook kan het voorkomen dat je je genoodzaakt ziet jouw personeelsbestand te reduceren vanwege bedrijfseconomische omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een gewijzigde strategie of teruglopende activiteiten.

In deze situaties krijg je te maken met het arbeidsrecht en meer in het bijzonder met het ontslagrecht. Deze complexe wet- en regelgeving is voortdurend in beweging. Wat vandaag kan gelden, kan morgen veranderd zijn. Fouten zijn dan snel gemaakt, terwijl juist zorgvuldigheid heel belangrijk is in dit soort situaties. Onze arbeidsjuristen zijn op de hoogte van de laatste arbeidswetgeving en jurisprudentie. En kunnen jou door hun actuele vakkennis optimaal loodsen door procedures voor de kantonrechter of bij het UWV.

Vooroverleg en alternatieven

Voordat je daadwerkelijk de weg richting het gerecht of het UWV inslaat, gaan we allereerst alle feiten en omstandigheden op een rijtje zetten. Mogelijk is een dergelijke rigoureuze stap niet nodig en kan de situatie op een andere manier worden opgelost. Blijkt het ontslag van een medewerker uiteindelijk toch onvermijdelijk, dan gaan we samen met jou bepalen welke strategie het meest passend is. We beoordelen de situatie en kijken samen naar mogelijkheden en risico’s voor jou als werkgever. Wat zijn de sterke punten die je kunt aandragen? Wat zijn de zwakke punten die een succesvolle zaak in de weg kunnen staan? En kan er sprake zijn van een ontslagvergoeding? Daarbij hebben onze arbeidsjuristen altijd als doel de meest passende oplossing te zoeken.

“Wij zoeken samen met jou naar de meest passende oplossing en nemen de afwikkeling uit handen.” Bas Jeckmans Juridisch Adviseur

Ondersteuning bij procedures

Indien een ontslag noodzakelijk blijkt, bekijken onze arbeidsjuristen ook of een contractbeëindiging met wederzijds goedvinden tot de mogelijkheden behoort. Daarbij voeren zij ook de onderhandelingen richting de gemachtigde van de medewerker. Bij een akkoord worden de afspraken vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Het is verstandig om deze overeenkomst in samenwerking met een specialist op te stellen, want achteraf is het niet meer mogelijk nog regelingen toe te voegen of te wijzigen. Bovendien wil je dit graag in één keer goed doen.

Indien een oplossing in onderling overleg niet mogelijk blijkt, zal er een formele ontslagprocedure moeten worden opgestart. Afhankelijk van de ontslagreden zal de kantonrechter dan wel het UWV worden ingeschakeld. Wij staan je hierin bij tot het ontslag gerealiseerd is.

Financiële afwikkeling bij ontslag

Na de zogenaamde arbeidsrechtelijke afwikkeling is het vereist dat de financieel overeengekomen afspraken goed worden nagekomen. Doe je dit niet, dan kunnen de kosten hiervoor hoog oplopen. Onze arbeidsjuristen werken nauw samen met onze loonadministrateurs en loonbelastingspecialisten. Dit zorgt voor korte lijntjes gedurende het hele proces, waardoor zij een zaak direct en op de juiste wijze kunnen aanvliegen. Zo zorgen we er samen voor dat deze toch al vervelende situatie netjes, tijdig en correct wordt afgewikkeld.

Wil jij begeleiding bij een arbeidsconflict of ontslag van jouw werknemer?

Bol Adviseurs helpt je graag!

Zet samen met ons alle feiten en omstandigheden op een rijtje en beslis of je daadwerkelijk de weg richting het gerecht of het UWV inslaat. Onze arbeidsjuristen begeleiden je zorgvuldig en efficiënt bij elke stap in dit vervelende proces. Laat hier jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.