Ontslag en Conflict

Een onvermijdelijk ontslag van een werknemer kent eigenlijk alleen maar verliezers. Maar hoe vervelend ook, soms is het de enige oplossing. Bijvoorbeeld als een medewerker onvoldoende functioneert, of wanneer je -al dan niet vanwege bedrijfseconomische redenen- moet inkrimpen. Maar wat de aanleiding ook is: je hebt altijd te maken met het arbeidsrecht en het ontslagrecht (meer hierover leest u in ons kennisdossier Wet Werk en Zekerheid. Deze complexe wet- en regelgeving is moeilijk te doorgronden en bovendien voortdurend aan verandering onderhevig. De arbeidsjuristen van Bol Adviseurs zijn op de hoogte van de laatste wetgeving en kunnen je bijstaan wanneer je overweegt  één of meerdere van je medewerkers ontslag aan te zeggen.

Als er sprake is van een conflict, dan is ontslag de laatste, maar vooral ook kostbare maatregel, die in sommige gevallen te voorkomen is. Onze arbeidsjuristen met een mediation certificering kunnen samen met jou bekijken of de situatie ook op een andere manier op te lossen is. Is ontslag toch onvermijdelijk? Dan kunnen ze je bijstaan gedurende de gehele ontslagprocedure. Ze helpen je dus bij dossiervorming, bemiddeling, het opstellen van een beëindigingsovereenkomst, tot de afwikkeling van het ontslag. Steeds is het doel: het vinden van de meest passende oplossing. Onze juristen werken daarnaast nauw samen met onze salarisadministrateurs. Zo kunnen we ook garanderen dat een eventuele financiële afwikkeling netjes, tijdig en correct verloopt.

Niet gevonden wat je zocht?

Ben je op zoek naar hulp bij een concreet vraagstuk of kun je de dienst waarnaar je op zoek bent niet terugvinden? Mogelijk kunnen we je prima verder helpen. Niet al onze diensten staan  namelijk expliciet vermeld op onze website. Als je je gegevens achterlaat, dan nemen we zo snel mogelijk persoonlijk contact met je op om te kijken wat we voor je kunnen doen.