Bedrijfsovername of -aankoop

Wanneer je als ondernemer jouw organisatie versnelt wilt laten groeien, of de kans krijgt als ondernemer te starten, biedt een bedrijfsovername mogelijkheden. Wat jouw strategie of ambitie ook is, het succes van een bedrijfsovername of -aankoop is afhankelijk van de aanpak die je hanteert. Laat je begeleiden door één van onze Corporate Finance adviseurs, zodat je jouw ambities zorgeloos kunt waarmaken. Zij begeleiden je vanaf de eerste stap tot en met de implementatie van het traject. Zo ben je verzekerd van een soepel verloop en van een succesvol traject dat bij je past.

Succesvolle overname of aankoop

Het resultaat van een geslaagde overname, uitkoop of inkoop staat of valt met een duidelijke visie en scherp strategisch denken. Daarom starten we met een nauwkeurige voorbereiding, waarin we jouw persoonlijke wensen, behoeften en ideeën centraal stellen met oog voor jouw huidige situatie.

In de eerste fase is het belangrijk om te weten welk type bedrijf je graag wilt overnemen of aan wilt kopen, of het in binnen- of buitenland is, wat jouw redenen zijn voor overname of aankoop en wat je belangrijk vindt in het proces. Samen bepalen we de doelen die je wilt realiseren en kijken we kritisch naar de wijze waarop je de aankoop of overname financieel vorm gaat geven.

"Bij een overname- of aankooptraject komt meer kijken dan alleen een prijsonderhandeling.” Robèrt Meijer partner en senior consultant Corporate Finance

Werkwijze

Zodra wij voldoende informatie hebben verzameld, stellen we een zoekprofiel voor je op en gaan we aan de slag met het onderzoeken en selecteren van interessante ondernemingen. Heb je een positief gevoel bij een potentiële onderneming, dan gaan we samen met jou de voorfase van onderhandeling in.

Echter stopt het traject na een succesvolle afronding voor ons nog niet. De praktische implementatie van de overname of aankoop gaat gepaard met het laten samenkomen van culturen en werkwijzen. Om ervoor te zorgen dat ook de implementatie succesvol verloopt, wordt je hierbij naar eigen behoeften ondersteund door onze HR- en organisatieadviseurs. Daarnaast hebben we bij Bol ook de kennis in huis om juridische, of fiscale vraagstukken meteen op te pakken, waardoor we snel kunnen schakelen.

Grotere slagingskans

Je kunt natuurlijk jouw eigen overname-, aankoop- of inkooptraject leiden. Echter zorgt goede begeleiding ervoor dat je het traject stap voor stap kunt blijven volgen, zodat je niet de bekende fouten begaat. Dat vergroot de slagingskans van de onderhandeling en de uiteindelijke implementatie. Zo zorgen onze vakkundige en ervaren specialisten dat dit intensieve traject leidt tot een succesvolle deal.

Heb jij hulp nodig bij een bedrijfsovername of -aankoop?

Bol Adviseurs helpt je graag!

Laat je begeleiden door onze ervaren Corporate Finance specialisten en je bent verzekerd van een soepel verloop en van een succesvol traject dat bij je past. Laat hier jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.