Bedrijfsovername of -aankoop

Wanneer u als ondernemer uw organisatie versnelt wilt laten groeien, of de kans krijgt als ondernemer te starten, biedt een bedrijfsovername mogelijkheden. Wat uw strategie of ambitie ook is, het succes van een bedrijfsovername of -aankoop is afhankelijk van de aanpak die u hanteert. Laat u begeleiden door één van onze Corporate Finance adviseurs, zodat u uw ambities zorgeloos kunt waarmaken. Zij begeleiden u vanaf de eerste stap tot en met de implementatie van het traject. Zo bent u verzekerd van een soepel verloop en van een succesvol traject dat bij u past.

Succesvolle overname of aankoop

Het resultaat van een geslaagde overname, uitkoop of inkoop staat of valt met een duidelijke visie en scherp strategisch denken. Daarom starten we met een nauwkeurige voorbereiding, waarin we uw persoonlijke wensen, behoeften en ideeën centraal stellen met oog voor uw huidige situatie.

In de eerste fase is het belangrijk om te weten welk type bedrijf u graag wilt overnemen of aan wilt kopen, of het in binnen- of buitenland is, wat uw redenen zijn voor overname of aankoop en wat u belangrijk vindt in het proces. Samen bepalen we de doelen die u wilt realiseren en kijken we kritisch naar de wijze waarop u de aankoop of overname financieel vorm gaat geven.

"Bij een overname- of aankooptraject komt meer kijken dan alleen een prijsonderhandeling.” Robèrt Meijer partner en senior consultant Corporate Finance

Werkwijze

Zodra wij voldoende informatie hebben verzameld, stellen we een zoekprofiel voor u op en gaan we aan de slag met het onderzoeken en selecteren van interessante ondernemingen. Heeft u een positief gevoel bij een potentiële onderneming, dan gaan we samen met u de voorfase van onderhandeling in.

Echter het traject stopt na een succesvolle afronding voor ons nog niet. De praktische implementatie van de overname of aankoop gaat gepaard met het laten samenkomen van culturen en werkwijzen. Om ervoor te zorgen dat ook de implementatie succesvol verloopt, wordt u hierbij naar eigen behoeften ondersteund door onze HR- en organisatieadviseurs. Daarnaast hebben we bij Bol ook de kennis in huis om juridische, of fiscale vraagstukken meteen op te pakken, waardoor we snel kunnen schakelen.

Grotere slagingskans

U kunt natuurlijk uw eigen overname-, aankoop- of inkooptraject leiden. Echter zorgt goede begeleiding ervoor dat u het traject stap voor stap kunt blijven volgen, zodat u niet de bekende fouten begaat. Dat vergroot de slagingskans van de onderhandeling en de uiteindelijke implementatie. Zo zorgen onze vakkundige en ervaren specialisten dat dit intensieve traject leidt tot een succesvolle deal.

Heeft u hulp nodig bij een bedrijfsovername of -aankoop?

Bol Adviseurs helpt u graag!

Laat u begeleiden door onze ervaren Corporate Finance specialisten en u bent verzekerd van een soepel verloop en van een succesvol traject dat bij u past. Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.