Personeel Personeel & Pensioen

De coronacrisis heeft een grote impact op zowel werkgevers en werknemers. Sommige bedrijven hebben zelfs tijdelijk hun deuren moeten sluiten, waardoor personeel thuis kwam te zitten maar wel doorbetaald moest worden. Inmiddels komt de economie weer op gang, maar is van een volledige bezetting nog geen sprake. De overheid probeert door de diverse steunmaatregelen banen en inkomens zo goed als mogelijk te beschermen, maar kan niet voorkomen dat werkgevers in deze periode voor lastige keuzes komen te staan.

Wij helpen je graag bij alle vraagstukken rondom personeel en pensioen ten tijde van de coronacrisis.

Bekijk andere thema'sContact met specialist

Welke acties kun je zelf ondernemen?

1. Vraag NOW-regeling aan

De tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW) is een tegemoetkoming in de loonkosten en vervangt de werktijdverkorting. Nu de coronacrisis langer aanhoudt, is deze steunmaatregel verlengd. Aanvragen voor de zogenaamde NOW 2.0 kan tot en met 31 augustus. Als gevolg van deze verlenging komen ondernemers voor nieuwe kwesties te staan. Moeten zij een aanvraag indienen voor de NOW 2.0 of is bedrijfseconomisch ontslag een optie? Loop ik het risico dat ik (een deel van) de toegekende subsidie uit de NOW 1.0 moet terugbetalen? Complexe vraagstukken waarbij het antwoord niet direct voor het oprapen ligt. Zeker als we rekening moeten houden met alle andere financiële steunmaatregelen die spelen en waar ook bepaalde voorwaarden en verplichtingen aan verbonden zijn.

We hebben een speciale webpagina gemaakt, waar je alle informatie over de NOW-regelingen kunt vinden. Kom je er zelf niet uit? Neem dan vrijblijvend contact op met de NOW-desk van Bol Adviseurs! Wij ontzorgen je graag op alle gebieden van de NOW-regelingen!

Contact met NOW-deskBekijk de NOW-infopagina

2. Vraag bedrijfseconomisch ontslag aan

Wanneer de verwachting is dat de NOW 2.0 je als ondernemer onvoldoende steun gaat bieden dan wel indien binnen je bedrijf het werk blijvend is veranderd, komt ook het ontslag van werknemers in beeld. Een ontslag van een werknemer is mogelijk indien daarvoor een redelijke ontslaggrond is aan te voeren en herplaatsing binnen het bedrijf niet mogelijk is. In geval van een bedrijfseconomische reden dien je je als ondernemer te wenden tot het UWV om daar een ontslagvergunning aan te vragen.

Twijfel je tussen een NOW-aanvraag of toch reorganisatie? Arbeidsrechtjurist Bas Jeckmans zet in zijn blog de verschillende afwegingen op een rij. Mocht het toch tot een ontslagaanvraag komen, dan hebben we het stappenplan Hoe dien ik een aanvraag voor bedrijfseconomisch ontslag in? voor je. Hierin leggen we uit welke stappen doorlopen moeten worden om te komen tot een succesvolle ontslagprocedure bij het UWV.

Lees het stappenplanLees de blog

3. Vraag dispensatie voor loonsverhogingen aan

Bepaalde sectoren hebben collectieve afspraken gemaakt over bijvoorbeeld het uitstellen van loonsverhogingen als gevolg van het coronavirus. Zo hebben bedrijven die vallen onder de cao metaal en techniek de mogelijkheid om dispensatie aan te vragen voor de eerder vastgestelde loonsverhoging van 3,5% die per 1 juli zou moeten ingaan.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn binnen jouw sector? Neem dan contact op met onze specialisten! Zij kunnen je van advies voorzien in jouw specifieke situatie. Valt jouw onderneming onder de cao metaal en techniek? Lees dan het nieuwsbericht voor de precieze voorwaarden voor het aanvragen van dispensatie.

Contact met specialistenLees het nieuwsbericht

4. Zet reiskostenvergoedingen stop

De overheid heeft aangekondigd dat tot 1 september, indien mogelijk, werknemers zo veel als mogelijk thuis moeten werken. Als ondernemer kan je er voor kiezen om de reiskostenvergoedingen van de werknemers gedurende deze periode van thuiswerken stop te zetten. Dit is echter niet verplicht. Lees er meer over in onderstaand nieuwsbericht.

Lees het nieuwsbericht

5. Pas de verruimde werkkostenregeling toe

Via de vrije ruimte van de werkkostenregeling kunnen werkgevers vergoedingen en verstrekkingen aan hun werknemers geven zonder dat deze belast worden. Werkgevers kunnen zelf bepalen waaraan en óf zij de vrije ruimte willen besteden, voor zover dit gebruikelijk is. De vrije ruimte is sinds 1 januari 2020 1,7% van de fiscale loonsom tot en met € 400.000 plus 1,2% van het restant van die loonsom.

De vrije ruimte wordt als gevolg van het coronavirus voor de eerste € 400.000 van de fiscale loonsom per werkgever eenmalig en tijdelijk verhoogd naar 3% voor het jaar 2020. Neem voor meer informatie over hoe jij effectief gebruik kunt maken van de verruimde werkkostenregeling contact op met onze specialisten of bekijk het nieuwsbericht.

Contact met specialistenLees het nieuwsbericht

6. Maak afspraken over de zomervakantie

De zomervakantie staat voor de deur. Ondanks de adviezen van de overheid om deze zomer vakantie te genieten in Nederland, zullen er vast werknemers op vakantie gaan naar het buitenland. Hoe moet je omgaan met werknemers die afreizen naar een land met code geel, oranje of rood? Wat zijn de mogelijke arbeidsrechtelijke gevolgen die hiermee gepaard kunnen gaan? Arbeidsrechtjuriste Joyce de Graaff vertelt je hier meer over in haar blog Zomervakantie van de werknemer in tijden van corona.

Lees de blog

Neem contact op met onze specialisten

Bas Jeckmans, Joyce de Graaff en Danny Kosman kunnen je adviseren op het gebied van alle acties die je kunt doen om de gevolgen van het coronavirus voor jouw onderneming te verzachten. Zo kunnen ze je ondersteunen bij onder meer:

  • Het aanvragen van de NOW 2.0;
  • Het analyseren van mogelijke terugbetalingsrisico’s NOW 1.0;
  • Het adviseren bij bedrijfseconomisch ontslag;
  • Het adviseren bij zomervakanties en corona
  • Het opstellen van afspraken inzake thuiswerken.

Neem vrijblijvend contact op met Bas, Joyce of Danny per telefoon of mail:

Bas: bel: 088 – 1211 346 of Direct contact met Bas
Joyce: bel: 088 – 1211 443 of Direct contact met Joyce
Danny: bel: 088 – 1211 380 of Direct contact met Danny

Meer gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom personeel en pensioen in het nieuwsoverzicht van het coronadossier. Hier vind je alle nieuwsberichten rondom de steunmaatregelen, interessante blogs van onze specialisten en uitgebreide stappenplannen op een rij! 

› Bekijk het nieuwsoverzicht

Hulp nodig in deze Coronacrisis?

Ons Coronacrisis-team staat voor je klaar.

Je kunt contact opnemen met door het formulier hieronder in te vullen of via deze pagina van het Coronacrisis-team. Hier kun je dan per thema direct de betreffende specialist benaderen.