Personeel Personeel & Pensioen

De coronacrisis heeft een grote impact op zowel werkgevers en werknemers. Sommige bedrijven hebben zelfs tijdelijk hun deuren moeten sluiten, waardoor personeel thuis kwam te zitten maar wel doorbetaald moest worden. Inmiddels komt de economie weer op gang. De overheid probeert door de diverse steunmaatregelen banen en inkomens zo goed als mogelijk te beschermen, maar kan niet voorkomen dat werkgevers in deze periode voor lastige keuzes komen te staan.

Wij helpen je graag bij alle vraagstukken rondom personeel en pensioen ten tijde van corona.

Bekijk andere thema'sContact met specialist

Welke acties kun je zelf ondernemen?

1. Vraag de NOW-regeling aan

De tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) is een tegemoetkoming in de loonkosten en vervangt de werktijdverkorting. We hebben een speciale webpagina gemaakt, waar je alle informatie over de NOW-regelingen kunt vinden. Kom je er zelf niet uit? Neem dan vrijblijvend contact op met de NOW-desk van Bol Adviseurs! Wij ontzorgen je graag bij alle facetten van de NOW-regelingen!

Contact met NOW-deskBekijk de NOW-infopagina

2. Vraag bedrijfseconomisch ontslag aan

Wanneer de verwachting is dat de NOW je als ondernemer onvoldoende steun gaat bieden dan wel indien binnen je bedrijf het werk blijvend is veranderd, komt ook het ontslag van werknemers in beeld. Een ontslag van een werknemer is mogelijk indien daarvoor een redelijke ontslaggrond is aan te voeren en herplaatsing binnen het bedrijf niet mogelijk is. In geval van een bedrijfseconomische reden dien je je als ondernemer te wenden tot het UWV om daar een ontslagvergunning aan te vragen.

Twijfel je tussen een NOW-aanvraag of toch reorganisatie? Arbeidsrechtjurist Bas Jeckmans zet in zijn blog de verschillende afwegingen op een rij. Mocht het toch tot een ontslagaanvraag komen, dan hebben we het stappenplan Hoe dien ik een aanvraag voor bedrijfseconomisch ontslag in? voor je. Hierin leggen we uit welke stappen doorlopen moeten worden om te komen tot een succesvolle ontslagprocedure bij het UWV.

Lees het stappenplanLees het blog

3. Vraag dispensatie voor loonsverhogingen aan

Bepaalde sectoren hebben collectieve afspraken gemaakt over bijvoorbeeld het uitstellen van loonsverhogingen als gevolg van het coronavirus. Zo hebben bedrijven die vallen onder de cao metaal en techniek de mogelijkheid om dispensatie aan te vragen voor de eerder vastgestelde loonsverhoging van 3,5% die per 1 juli 2020 zou moeten ingaan.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn binnen jouw sector? Neem dan contact op met onze specialisten! Zij kunnen je van advies voorzien in jouw specifieke situatie.

Contact met specialisten

4. Zet reiskostenvergoedingen stop

De overheid heeft aangekondigd dat indien mogelijk, werknemers zo veel mogelijk thuis moeten werken. Als ondernemer kan je er voor kiezen om de reiskostenvergoedingen van de werknemers gedurende deze periode van thuiswerken stop te zetten. Dit is echter niet verplicht.

Per 1 januari 2022 veranderen de regels rondom reiskostenvergoedingen. Lees er meer over in bijgevoegd nieuwsbericht.

Lees het nieuwsbericht

5. Pas de verruimde werkkostenregeling toe

Via de vrije ruimte van de werkkostenregeling kunnen werkgevers vergoedingen en verstrekkingen aan hun werknemers geven zonder dat deze belast worden. Werkgevers kunnen zelf bepalen waaraan en óf zij de vrije ruimte willen besteden, voor zover dit gebruikelijk is. De vrije ruimte is sinds 1 januari 2020 1,7% van de fiscale loonsom tot en met € 400.000 plus 1,2% van het restant van die loonsom.

De vrije ruimte wordt als gevolg van het coronavirus voor de eerste € 400.000 van de fiscale loonsom per werkgever tijdelijk verhoogd naar 3% voor het jaar 2020. Op 21 januari 2021 is bekend gemaakt dat deze verruiming ook blijft gelden in 2021. Neem voor meer informatie over hoe jij effectief gebruik kunt maken van de verruimde werkkostenregeling contact op met onze specialisten of bekijk het nieuwsbericht.

Contact met specialistenLees het nieuwsbericht

6. Maak afspraken over vakanties

Wel of geen coronavirus: werknemers hebben evengoed recht op vakantie. Werkgevers zien door vakanties in coronatijden verschillende vragen op zich afkomen. Hoe moet je omgaan met werknemers die afreizen naar een land met code geel, oranje of rood? Dient het loon gewoon doorbetaald te worden wanneer een werknemer een ziekte oploopt tijdens de vakantie en/of een quarantaineperiode tegemoet gaat? En wat als een werknemer op vakantie gaat naar een land waarvan het reisadvies tijdens het vakantieverlof verandert in oranje of rood? In het blog Mijn werknemer zit in quarantaine na vakantie, moet ik dan loon doorbetalen? hebben we de verschillende scenario’s op een rij gezet.

Lees het blog

Neem contact op met onze specialisten

Bas Jeckmans, Joyce de Graaff en Jeroen Reijs kunnen je adviseren op het gebied van alle acties die je kunt doen om de gevolgen van het coronavirus voor jouw onderneming te verzachten. Zo kunnen ze je ondersteunen bij onder meer:

  • Het aanvragen van de NOW
  • Het analyseren van mogelijke terugbetalingsrisico’s NOW
  • Het adviseren bij bedrijfseconomisch ontslag;
  • Het adviseren bij vakanties en corona
  • Het opstellen van afspraken inzake thuiswerken.

Neem vrijblijvend contact op met Bas, Joyce of Jeroen per telefoon of mail:

Bas: bel: 088 – 1211 346 of Direct contact met Bas
Joyce: bel: 088 – 1211 443 of Direct contact met Joyce
Jeroen: bel: 088 – 1211 314 of Direct contact met Jeroen

Hulp nodig in deze Coronacrisis?

Ons Coronacrisis-team staat voor je klaar.

Je kunt contact opnemen met door het formulier hieronder in te vullen of via deze pagina van het Coronacrisis-team. Hier kun je dan per thema direct de betreffende specialist benaderen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.