Diensten voor ondernemers Ondernemer: DGA & ZZP

De ingestelde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn zeer ingrijpend en kunnen grote financiële gevolgen hebben voor ondernemers. De overheid heeft inmiddels een tweetal pakketten aan steunmaatregelen opgezet, die ondernemers moeten helpen hun bedrijf voort te kunnen zetten, hun werknemers te behouden en hun eigen inkomen op peil te houden.

Wij helpen je graag om het inzicht te krijgen in de verschillende steunmaatregelen en kijken graag samen welke toepasbaar én rendabel zijn in jouw situatie als DGA of ZZP. Uiteraard maken we de voorwaarden van de regelingen inzichtelijk en kunnen we je helpen bij het doen van een aanvraag.

Bekijk andere thema'sContact met specialist

Welke acties kun je zelf ondernemen?

1. Vraag de TVL-regeling aan

Per 30 juni 2020 kunnen mkb-bedrijven en zzp’ers die als gevolg van de crisismaatregelen rond het coronavirus minimaal 30% omzetverlies hebben geleden een Tegemoetkoming Vaste Lasten van maximaal €50.000 aanvragen. Dezelfde getroffen sectoren uit de TOGS-regeling komen in aanmerking voor de TVL. De TVL helpt mkb-bedrijven met maximaal 250 werknemer met het betalen van een deel van hun vaste lasten in de maanden juni, juli, augustus en september 2020.

Wil je meer weten over de precieze voorwaarden, de hoogte van de TVL-subsidie en welke invloed de TVL-regeling heeft op andere steunmaatregelen? In het blog Alles wat je moet weten over de TVL hebben onze specialisten dit voor je op een rij gezet. Ook hebben we veelgestelde vragen van ondernemers over de TVL voor je verzameld. Kom je er zelf niet helemaal uit of wil je hulp bij het doen van een aanvraag? Onze specialisten helpen je graag verder!

Lees het blogVeelgestelde vragen

2. Bereid je bedrijf voor op noodsituaties

Je moet er niet aan denken, maar het noodlot zal je maar treffen. Je wordt als ondernemer ernstig ziek. Of erger nog, je komt te overlijden. Een verwarrende, trieste periode voor je familie en je eventuele zakenpartner. Hoe verdrietig ook, je kunt het hen wel wat makkelijker maken door je zaken goed te regelen. Niet alleen je familie, maar ook de continuïteit van je bedrijf is gebaat bij goede afspraken.

In het blog De DGA bij ziekte of overlijden: durf jij erover na te denken beschrijft juriste Renate Baken een aantal scenario’s en legt ze uit welke zaken je als ondernemer eigenlijk écht geregeld moet hebben.

Lees het blog

3. Maak je bedrijf toekomstbestendig

Als gevolg van het coronavirus kan je als ondernemer voor onverwachte situaties komen te staan. Je moet dan bij gaan sturen, waarbij het moeilijk is om in te schatten hoe het morgen en overmorgen eruit ziet. Een behoorlijke omschakeling, waarbij je ondanks alle onzekerheid ‘in control’ wilt blijven Toch kun je ook van de nood een deugd maken: juist nu zit je minder in de waan van de dag en heb je ruimte om na te denken. Waar wil je als mens en als ondernemer op de lange termijn naartoe met je bedrijf?

In het blog Ondernemen in crisistijd: hoe maak ik mijn onderneming toekomstbestendig lees je hoe je in tijden van onzekerheid grip op je onderneming houdt en een duidelijke richting voor de toekomst bepaalt.

Lees het blog

Neem contact op met onze specialisten

Bas Jeckmans, Joyce de Graaff en Danny Kosman zijn op de hoogte van de laatste steunmaatregelen en helpen je graag om om het inzicht te krijgen in de verschillende steunmaatregelen. Samen kijken ze welke rendabel zijn in jouw situatie. Uiteraard kunnen zij de voorwaarden van de regelingen inzichtelijk voor je maken en kunnen ze ondersteuning bieden bij het doen van een aanvraag.

Het gaat dan om onder meer:

  • Het inzichtelijk maken van de relevante steunmaatregelen in jouw situatie
  • Het aanvragen van de Tegemoetkoming Vaste Lasten
  • Het voorbereiden van je bedrijf op noodsituaties
  • Het toekomstbestendig maken van je bedrijf

Neem vrijblijvend contact op met Bas, Joyce of Danny per telefoon of mail:

Bas: bel: 088 – 1211 346 of Direct contact met Bas
Joyce: bel: 088 – 1211 443 of Direct contact met Joyce
Danny: bel: 088 – 1211 380 of Direct contact met Danny

Meer gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het thema Ondernemer: DGA & ZZP in het nieuwsoverzicht van het coronadossier. Hier vind je alle nieuwsberichten rondom de steunmaatregelen, interessante blogs van onze specialisten en uitgebreide stappenplannen op een rij! 

› Lees meer nieuws en ontwikkelingen

Hulp nodig in deze Coronacrisis?

Ons Coronacrisis-team staat voor je klaar.

Je kunt contact opnemen met door het formulier hieronder in te vullen of via deze pagina van het Coronacrisis-team. Hier kun je dan per thema direct de betreffende specialist benaderen.