Diensten voor ondernemers Ondernemer: DGA & ZZP

De overheid heeft inmiddels een groot pakket aan steunmaatregelen opgezet, die ondernemers moeten helpen hun bedrijf voort te kunnen zetten, hun werknemers te behouden en hun eigen inkomen op peil te houden. Wij helpen je graag om het inzicht te krijgen in de verschillende steunmaatregelen en kijken graag samen welke toepasbaar én rendabel zijn in jouw situatie als dga of zzp. Uiteraard maken we de voorwaarden van de regelingen inzichtelijk en kunnen we je helpen bij het doen van een aanvraag.

Bekijk andere thema'sContact met specialist

Welke acties kun je zelf ondernemen?

1. Vraag de TVL-regeling aan

Mkb-bedrijven en niet mkb-bedrijven met meer dan 250 werknemers en zzp’ers die als gevolg van de crisismaatregelen rondom het coronavirus minimaal 30% omzetverlies hebben geleden kunnen een Tegemoetkoming Vaste Lasten (hierna: TVL) aanvragen van maximaal €550.000 voor mkb-bedrijven en €600.000 voor niet mkb-bedrijven. De TVL Q2 2021 geldt voor de vaste lasten in de maanden april, mei en juni 2021 en kan worden aangevraagd vanaf 25 juni 2021 tot en met 20 augustus 2021 17:00 uur. Het subsidiepercentage is verhoogd naar 100% en ondernemers kunnen voortaan kiezen uit twee referentieperioden: het tweede kwartaal van 2019 of het derde kwartaal van 2020.

Wij hebben een speciale webpagina gemaakt, waar alle informatie over de TVL-regeling overzichtelijk op een rij is gezet. Bekijk de pagina via onderstaande button:

Bekijk de TVL-pagina

2. Bereid je bedrijf voor op noodsituaties

Je moet er niet aan denken, maar het noodlot zal je maar treffen. Je wordt als ondernemer ernstig ziek. Of erger nog, je komt te overlijden. Een verwarrende, trieste periode voor je familie en je eventuele zakenpartner. Hoe verdrietig ook, je kunt het hen wel wat makkelijker maken door je zaken goed te regelen. Niet alleen je familie, maar ook de continuïteit van je bedrijf is gebaat bij goede afspraken.

In het blog De DGA bij ziekte of overlijden: durf jij erover na te denken beschrijft juriste Renate Baken een aantal scenario’s en legt ze uit welke zaken je als ondernemer eigenlijk écht geregeld moet hebben.

Lees het blog

3. Maak je bedrijf toekomstbestendig

Als gevolg van het coronavirus kan je als ondernemer voor onverwachte situaties komen te staan. Je moet dan gaan bijsturen, waarbij het moeilijk is om in te schatten hoe het morgen en overmorgen eruit ziet. Een behoorlijke omschakeling, waarbij je ondanks alle onzekerheid ‘in control’ wilt blijven Toch kun je ook van de nood een deugd maken: juist nu zit je minder in de waan van de dag en heb je ruimte om na te denken. Waar wil je als mens en als ondernemer op de lange termijn naartoe met je bedrijf?

In het blog Ondernemen in crisistijd: hoe maak ik mijn onderneming toekomstbestendig lees je hoe je in tijden van onzekerheid grip op je onderneming houdt en een duidelijke richting voor de toekomst bepaalt.

Lees het blog

Neem contact op met onze specialisten

Bas Jeckmans, Joyce de Graaff en Jeroen Reijs zijn op de hoogte van de laatste steunmaatregelen en helpen je graag om het inzicht te krijgen in de verschillende steunmaatregelen. Samen kijken ze welke rendabel zijn in jouw situatie. Uiteraard kunnen zij de voorwaarden van de regelingen inzichtelijk voor je maken en kunnen ze ondersteuning bieden bij het doen van een aanvraag.

Het gaat dan om onder meer:

  • Het inzichtelijk maken van de relevante steunmaatregelen in jouw situatie
  • Het aanvragen van de Tegemoetkoming Vaste Lasten
  • Het voorbereiden van je bedrijf op noodsituaties
  • Het toekomstbestendig maken van je bedrijf

Neem vrijblijvend contact op met Bas, Joyce of Danny per telefoon of mail:

Bas: bel: 088 – 1211 346 of Direct contact met Bas
Joyce: bel: 088 – 1211 443 of Direct contact met Joyce
Jeroen: bel: 088 – 1211 314 of Direct contact met Jeroen

Hulp nodig in deze Coronacrisis?

Ons Coronacrisis-team staat voor je klaar.

Je kunt contact opnemen met door het formulier hieronder in te vullen of via deze pagina van het Coronacrisis-team. Hier kun je dan per thema direct de betreffende specialist benaderen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.