Toine Geesink
Directie

Toine Geesink

Directielid | Belastingadviseur | International Business Expert

Ondernemend denken betekent voor mij: zonder dwarsliggers geen spoorrails.

Toine Geesink (1967) is sinds 2001 werkzaam bij Bol Adviseurs en richt zich op de internationale fiscale adviespraktijk in relatie tot met name de VS, Duitsland, België en Hongkong / China. De nadruk ligt op de vennootschaps- en dividendbelasting, onder andere het structureren van buitenlandse activiteiten, het opzetten van holding structuren, de planning van intellectuele eigendom- en financieringsstromen en het adviseren bij grensoverschrijdende management buy outs en buy ins. Sinds 2006 is Toine als partner verbonden aan Bol Adviseurs en verantwoordelijk voor de internationale praktijk en de US – Nederland Desk. 

Opleiding en Carrière

Na een jaar in Canada gewoond te hebben, ging Toine Civiel en Strafrecht studeren aan de Universiteit van Utrecht en Fiscaal Recht aan de Universiteit van Tilburg. In 1995 startte Toine als belastingadviseur bij PwC in Eindhoven. Als lid van de België Desk, was hij gespecialiseerd in de fiscale aspecten van het grensoverschrijdende verkeer tussen Nederland, België en de Nederlandse Antillen. In 2000 en 2001 was Toine werkzaam als Tax & Legal Director voor een Nederlands/Zwitsers telecom bedrijf met wereldwijde activiteiten. In 2003 voltooide hij zijn post-doctorale opleiding European Tax Studies aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Logo Tilburg universiteit

Kwalificaties en ervaring

Toine is voorzitter van de International Tax Special Interest Group van de Leading Edge Alliance. Hij is ook lid van de International Fiscal Assosiation (IFA). Toine is daarnaast een veelgevraagd spreker voor groepen van internationale fiscale deskundigen en bezoekt de VS meerdere malen per jaar voor het bezoeken van klanten en het geven van presentaties.

Overige informatie

Naast zijn academische carrière heeft Toine als coach gefungeerd van een regioteam van de Nederlandse IJshockey Bond (U14) en was co-commentator bij Eurosport voor wedstrijden van de National Hockey League, WK’s en de Olympische Winterspelen in Nagano. Tijdens zijn studie speelde hij professioneel ijshockey en kwam tien jaar uit voor het nationale ijshockeyteam. Daarnaast was hij ook lid van de (grote) atleten commissie van het NOC.

Publicaties

Toine heeft regelmatig artikelen gepubliceerd in het gezaghebbende tijdschrift Weekblad Fiscaal Recht.

Logo IFA

Direct contact met Toine Geesink

Heeft u een vraag of wilt u iets aan mij voorleggen? Aarzel niet en vul het formulier hieronder in. Uw bericht komt rechtstreeks bij mij in mijn mailbox. Ik zal zo snel mogelijk reageren.
‹ Terug naar overzicht