Fieke Tijdhof-van Haare

Fieke Tijdhof-van Haare

Senior Belastingadviseur | Estate Planner

Ondernemend denken betekent voor mij: Verder kijken dan het hier en nu. Want het leven is meer dan alleen ondernemen.

Fieke Tijdhof (1976) is sinds 2007 in dienst bij Bol Adviseurs als belastingadviseur en maakt deel uit van de Family Desk waarbij haar notariële en fiscale achtergrond optimaal benut kan worden. Als Estate Planner houdt Fieke zich bezig met het persoonlijke stuk van het ondernemerschap en zit ze regelmatig met de ondernemer, zijn/haar partner en de kinderen om tafel. Zo begeleidt zij cliënten bij het opstellen/wijzigen van testamenten en huwelijkse voorwaarden, het doen van schenkingen aan de kinderen of kleinkinderen en berekeningen erf- en schenkbelasting. Ook de bedrijfsopvolging binnen familieverband, de begeleiding bij het afwikkelen van nalatenschappen en begeleiding bij echtscheidingen behoort tot haar specialisme.

Opleiding en carrière

Na het afronden van de studie Nederlands en notarieel recht aan de Radboud universiteit van Nijmegen is Fieke in 2000 in dienst getreden als kandidaat-notaris bij Trenité van Doorne in Amsterdam en Rotterdam. In 2001 heeft Fieke ervoor gekozen om weer fulltime de collegebanken in te gaan en is ze gestart met de studie Fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg, welke zij vervolgens succesvol heeft afgerond. In 2002 is ze gaan werken als kandidaat-notaris, personen- en familierecht, bij Hekkelman notarissen in Arnhem en Nijmegen om vervolgens in 2007 de overstap te maken naar Bol. Hier heeft zij meegewerkt aan de opzet van de afdeling Estate Planning, welke we nu kennen als: Family Desk. In 2012 heeft Fieke de Grotius specialisatieopleiding Estate Planning afgerond en is ze ingeschreven in het nationale Register Estate Planning (REP).

Logo Tilburg universiteit

Kwalificaties en ervaring

Fieke deelt graag haar kennis met anderen. Ze treedt regelmatig op als spreker voor klanten en is sinds november 2018 werkzaam als docent bij het Centrum voor Notarieel Recht aan de Radboud Universiteit. Daarnaast maakt ze onderdeel uit van de Examencommissie van de “Stichting Opleiding medewerkers in het notariaat”. Hiervoor stelt ze examens samen en kijkt deze na.

Publicaties

Mede auteur van het boek “Erfrecht en schenking” voor Boom Basics, Boom Juridische uitgevers
Het levenstestament en de continuïteit van de onderneming, Land- en Tuinbouw Bulletin 2013

Direct contact met Fieke Tijdhof-van Haare

Heeft u een vraag of wilt u iets aan mij voorleggen? Aarzel niet en vul het formulier hieronder in. Uw bericht komt rechtstreeks bij mij in mijn mailbox. Ik zal zo snel mogelijk reageren.
‹ Terug naar overzicht