Alois Brandsma

Alois Brandsma

Senior Belastingadviseur

Ondernemend denken betekent voor mij: Durven je eigen koers te varen maar kritisch over jezelf te zijn. Erken je beperkingen. Anderen kunnen en willen je daarbij helpen.


Alois Brandsma (1974) is sinds 2004 als belastingadviseur in dienst bij Bol Adviseurs. De dagelijkse werkzaamheden van Alois zijn met name gericht op het adviseren en begeleiden van klanten op het gebied van vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting en op het gebied van internationale fiscale vraagstukken. Herstructureringen, fiscale aspecten van (concern)financiering en belastingheffing bij emigratie en grensoverschrijdend ondernemen en werken zijn speciale aandachtsgebieden van Alois waarin hij ruime ervaring heeft opgedaan en die hij met plezier ter hand neemt. Alois vindt het een uitdaging om moeilijke fiscale wetgeving gestructureerd en duidelijk over te brengen aan klanten en collega’s. Het bewaken en uitdragen van de fiscale vaktechniek is dan ook eveneens een belangrijk onderdeel van zijn dagelijkse werk.

Opleiding en carrière

Alois begon, na het behalen van zijn Vwo-diploma, met de opleiding Fiscale Economie aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Na het afronden van deze studie begon hij in 1997 full time in de algemene belastingadviespraktijk bij PwC in Eindhoven, gelijktijdig met zijn studie Fiscaal Recht aan de Universiteit van Tilburg die hij in 2001 afrondde. Vervolgens heeft Alois enkele jaren bij BDO in Eindoven gewerkt waarna hij in december 2004 als belastingadviseur bij Bol Adviseurs in dienst trad. Daar is hij zich verder gaan richten op het internationale belastingrecht. In dat kader rondde Alois in 2007 de Post Master Directe Belastingen af van de opleiding Europese Fiscale Studies aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Verder heeft hij in internationaal verband een cursusprogramma op het gebied van leiderschap en management afgerond. Diverse fiscale opleidingen en cursussen houden Alois periodiek bij de tijd op fiscaal gebied, naast de vele vakliteratuur die hij tot zich neemt.

Erasmus Uni Rotterdam

Kwalificaties en ervaring

Alois is auteur van het tweewekelijks verschijnende vakblad ‘Belastingadvies in de Praktijk’. Daarin kan hij zijn passie kwijt om moeilijke zaken in heldere bewoordingen aan het papier toe te vertrouwen. Intern is hij een van de trainers van het StudyBol programma en tevens is hij voorzitter van het periodieke fiscale vaktechnische overleg binnen Bol. Alois heeft ruime ervaring in het geven van presentaties aan zowel klanten als aan interne en externe collega’s, en tevens in het communiceren met de Belastingdienst over complexe fiscale kwesties.

Overige relevante informatie

In zijn vrije tijd is Alois voorzitter van het bestuur van een grote vereniging van appartementseigenaren. De tijd die hij daarvoor heeft is beperkt door zijn grootste passie, het beoefenen van de paardensport. Nagenoeg iedere dag van de week is Alois daarvoor op pad, in het weekend regelmatig vanwege wedstrijden waaraan hij deelneemt. Hij beschouwt paardrijden als de perfecte spiegel voor zichzelf aangezien bij paardrijden alles draait om communicatie en samenwerking. Als die niet klopt, komt er van succesvol paardrijden niets terecht. En als die wel klopt, zijn er nog ontelbaar veel andere zaken waaraan je moet werken voordat je succes kunt hebben. Kijken naar jezelf en kritiek van anderen incasseren, horen daarbij. Uiteindelijk word je er beter van.

Direct contact met Alois Brandsma

Heeft u een vraag of wilt u iets aan mij voorleggen? Aarzel niet en vul het formulier hieronder in. Uw bericht komt rechtstreeks bij mij in mijn mailbox. Ik zal zo snel mogelijk reageren.
‹ Terug naar overzicht