Familiebedrijf N+P group is gespecialiseerd in industriële recycling. De complexe bedrijfsprocessen in het bedrijf maakten automatisering tot een steeds belangrijker thema. Directeur Karel Jennissen vertelt hoe Bol hem hiep tijdens zijn zoektocht naar een nieuw Enterprise Resource Planning (ERP) systeem.

Succesvolle implementatie ERP-systeem bij N+P Group

Voordat ik N+P group opstartte, werkte ik in de kalkzandsteenindustrie. Het verbaasde mij altijd dat er zo weinig met de industriële afvalstroom werd gedaan. Dit is één van de redenen dat ik besloot voor mezelf te beginnen. Inmiddels verwerken we bij N+P per jaar circa 1.300.000 ton aan industriële reststromen tot hoogwaardige secundaire grond- of brandstoffen. We behoren daarmee tot één van de grootste in Europa.

Intensieve samenwerking

Dagelijks sturen we een paar honderd vrachtwagens en zeeschepen door heel Europa aan. Dit maakt de operationele processen binnen onze organisatie omvangrijk en complex, waarop we besloten de logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen verder te automatiseren. Hiervoor moesten we op zoek naar passende overkoepelende bedrijfssoftware. Een zogenaamd ERP-systeem. We zijn blij dat Bol ons hierbij begeleid heeft.

Mijn zoon Lars, afgestudeerd in bedrijfskundige informatica, gaf leiding aan dit ERP project. Lars werkte intensief samen met Bol, zij bleken verrassend veel expertise bleek te hebben op dit gebied. Samen met  Roy Verbroekken van Bol hebben we een prioriteitenlijst opgesteld die ons moest leiden naar de juiste ERP-leverancier.

Bedrijfsvoering uit handen geven

Tijdens de implementatie bewaakte Roy het financiële proces en richtte Lars zich op de interne organisatie. Een nieuw systeem opzetten en inrichten, medewerkers trainen, data overzetten, schaduwdraaien; het voelde voor mij alsof ik de bedrijfsvoering uit handen gaf. En dat terwijl er honderden ladingen onderweg waren.

Na slapeloze nachten mocht het resultaat er zijn. We draaien dankzij de begeleiding van Bol vol tevredenheid op ons nieuwe ERP systeem!

Karel Jennissen Directeur-eigenaar van N+P Group

"Lars werkte intensief samen met Bol, zij bleken verrassend veel expertise bleek te hebben op dit gebied"

Heb je een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Roy

Als partner ben ik verantwoordelijk voor alle IT-processen en automatisering. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me een bericht of bel me op 088 1211 300.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.