Directeur-eigenaar Hessel Hendriks van metaalbedrijf Jakom uit Cuijk had behoefte aan meer inzicht en grip op zijn bedrijfsvoering. Bol Adviseurs reikte hem het rendementsdenken aan om hem zo te helpen bij het bewaken van zijn managementdoelen. Hessel Hendriks vertelt waarom hij deze methode aanbeveelt aan iedere ondernemer. 

Rendementsdenken bewaakt Jakom’s managementdoelen

Sinds we in 2009 dit grotere pand betrokken, groeide het bedrijf snel. We kregen meer opdrachten, meer medewerkers en er kwam een managementteam, waardoor ik op zoek moest naar een andere inrichting en aansturing. Het bewaken van managementdoelen werd een belangrijk thema. Voorheen wist ik alles, zag ik alles en kon van daaruit sturen. Nu moest ik het anders gaan aanpakken, maar hoe?

Ik ben blij met de methodiek die Bol Adviseurs me aanreikte. En dat ze ons snel en goed hebben begeleid met de implementatie.

Rendementsdenken

Het rendementsdenken is een verrassend eenvoudig systeem om je managementdoelen te bewaken. Sinds we dit hebben ingevoerd, sta ik anders in de operatie. Voor het eerst kan ik met een gerust hart delegeren. Het geeft me overzicht en grip op de organisatie. Maandelijks bespreken we met het managementteam de actuele productiecijfers, verkoopresultaten en uitgaven. Door ze aan onze bedrijfsdoelen te koppelen, zien we direct of we bij moeten sturen en welke actie nodig is.

Blijven verbeteren

Ik kan nu meer afstand nemen, mijn blik op de langere termijn houden, terwijl we toch onze korte termijn doelen bewaken. Hoe dan ook wil ik blijven verbeteren, zodat onze medewerkers en klanten ook in de toekomst trots zijn op Jakom.

Hessel Hendriks – Directeur-eigenaar van Jakom

"Ik ben blij met de methodiek die Bol Adviseurs me aanreikte"

Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Eric!

Als Organisatie Adviseur heb ik ruime ervaring op het gebied van rendementsverbetering. Mijn focus ligt op de strategie, de managementinformatie en de organisatie-inrichting van een onderneming. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me een bericht of bel me op 088 1211 300.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.