Huwelijkse voorwaarden voor ondernemers

Een trouwerij is voor de meeste ondernemers vooral een feestelijke aangelegenheid. Toch kan het ook een risico zijn. Met name wanneer er getrouwd wordt in gemeenschap van goederen. Huwelijkse voorwaarden, een wettelijke overeenkomst tussen de echtgenoten, is een meer verstandige keuze.

De specialisten in onze Family Desk helpen (aanstaande) echtgenoten bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden vanuit het ondernemersperspectief.

Bespreekbaar maken en vastleggen van huwelijkse voorwaarden

Het onderwerp ‘huwelijkse voorwaarden’ kan gevoelig liggen en weerstand oproepen. Zeker wanneer je al getrouwd bent. Het kan dan lastig zijn om het bespreekbaar te maken. Wij kunnen je ondersteunen om met jouw partner het gesprek aan te gaan over ‘het waarom’ en het nut voor jullie beiden.

Welke afspraken zijn belangrijk om vast te leggen? Wat is verstandig gezien de ondernemersachtergrond? Wat is fair? Hoe bescherm je het gezin? Op basis van gesprekken met jou en je partner kunnen wij de gewenste inhoud van de huwelijkse voorwaarden volledig voor jullie uitwerken.

Wij werken vaak en nauw samen met verschillende notarissen in de regio. Daardoor kunnen wij gemakkelijk de vertaalslag maken van wat je wilt vastleggen naar de uiteindelijke akte. Wij regelen het contact met de notaris en beoordelen of in de akte van de notaris alles is vastgelegd (zoals wij dat met jullie hebben besproken). Je hoeft alleen nog maar een afspraak met de notaris te maken om de akte te ondertekenen.

"Huwelijkse voorwaarden kunnen helpen om je gezin te beschermen tegen ondernemersrisico's" Patrick Lambrechts Partner en Fiscalist bij Bol Adviseurs

Als je al getrouwd bent

Ook als jullie huwelijk, in gemeenschap van goederen, al (recentelijk of lang geleden) voltrokken is, dan kan de Family Desk van Bol Adviseurs iets voor jullie betekenen. Huwelijkse voorwaarden kunnen namelijk ook later toegevoegd worden.

Dit kan relevant zijn wanneer je bijvoorbeeld tijdens het huwelijk gestart bent met jouw onderneming. Wij kunnen voor jou de risico’s en acties in kaart brengen van de huidige situatie. Bijvoorbeeld wanneer je te maken krijgt met schuldeisers of een onverhoopte echtscheiding. Ook kunnen we inzichtelijk maken hoe jouw onderneming invloed heeft op het privévermogen van jou en je partner. Afhankelijk van de zaken die je wilt voorkomen, kunnen we de huwelijkse voorwaarden voor jou opstellen.

Wijzigen en periodieke check

Gedurende het huwelijk kunnen de wensen van de echtgenoten over de inhoud van de huwelijkse voorwaarden veranderen. Dit kan door ontwikkeling in de eigen kijk op zaken, maar ook omdat rechtspraak of wetswijzigingen bepaalde gevolgen hebben voor wat jullie hebben vastgelegd. Ook voor het wijzigen van bestaande voorwaarden kun je bij ons terecht. Samen met jou en je partner nemen we jullie wensen door. Ook zorgen we dat deze juridisch goed op papier worden gezet.

Bol Adviseurs is nauw betrokken bij uw onderneming en onze deskundigen vinden het belangrijk dat ook op privégebied zaken goed geregeld zijn. Daarom checken wij periodiek of de huwelijkse voorwaarden van onze klanten nog up-to-date zijn.

Wil jij huwelijkse voorwaarden op laten stellen of wijzigen?

Bol Adviseurs helpt je graag!

De specialisten in onze Family Desk helpen (aanstaande) echtgenoten bij het opstellen of wijzigen van huwelijkse voorwaarden vanuit het ondernemersperspectief. Laat hier je gegevens achter, zodat we contact met je op kunnen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en/of kostenindicatie.

Sticker - Vrijblijvend Kennismaken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.