Bolwerken

Je bent hoe je woont (of woon je hoe je bent?)

|

Visualiseer even met me mee. Neem een accountant, fiscalist of bedrijfsadviseur in gedachten. Hij stapt uit zijn auto en loopt naar zijn werk. Hij opent de deur naar kantoor. En dan… Wat zie je? 

Ik hoor mezelf heel vaak zeggen dat Bol dingen écht anders doet. Tegen klanten. Tegen sollicitanten. Eigenlijk tegen iedereen die het maar horen wil. Dan krijg ik regelmatig ietwat sceptisch terug: ‘Wat dan?’. Het makkelijkste kan ik dat uitleggen als ik vertel hoe ons kantoor in Veghel eruit ziet. En ik garandeer je: dat sluit totaal niet aan bij het plaatje dat jij nu in je hoofd hebt. Ik neem je even mee.

Voetballen doe je op gras

Op de buitenramen van ons pand zie je een drie meter hoge print van een hardloopster. Past helemaal bij onze slogan: Bol brengt ondernemers in topvorm. Dat sportieve komt op meer plekken terug. In de kantine speel je pingpong en tafelvoetbal. En ook tafelvoetballen doe je natuurlijk op gras. Ons rebelse karakter blijkt uit de graffiti op de muren, een vergadertafel van oud hout afgeseald met een knaloranje hars en ons eigen koffieplein met een klassiek Italiaans piaggio-karretje voor een lekkere verse latte macchiato.

Waar onze branche vaak te kampen heeft met een wat stoffig imago, gaat de uitstraling van ons kantoor daar dwars tegenin. Het voelt urban. Streetwise. Maar het is niet alleen de buitenkant: de niet-voor-de-hand-liggende inrichting sluit precies aan bij onze dynamische manier van samenwerken. Onderling als collega’s, maar vooral samen met onze klanten.

Lekkere loungebank

In Veghel vind je geen kleine werkkamers, maar grote lichte open ruimtes met gezamenlijke werktafels. Niemand heeft een vaste plek. Ons werk is immers niet dag in, dag uit hetzelfde.

Daarom is er een ruimte voor elke denkbare situatie tijdens een normale werkdag bij Bol Adviseurs. Je kiest steeds de plek, die past bij wat jij gaat doen; een ruimte die aansluit bij wat jij nodig hebt. Je kunt kiezen voor de drukte, maar je kunt je ook wat meer terugtrekken. Als je écht even helemaal weg wil van invloeden van buiten, dan kan dat: in de Japanse zen-kamer. Maximale flexibiliteit dus. Krijg je bezoek? Wat voor gesprek gaat het worden? Wil je geconcentreerd en ongestoord aan de slag? Je kiest zelf welke ruimte het beste past. Ultieme flexibiliteit, dát is onze manier van werken.

Gesprekken met klanten hebben regelmatig een behoorlijke lading. En zeg nou eerlijk: aan een bureau praat je toch niet over gevoel? Daarom hebben we een sfeervolle huiskamer ingericht. Een beladen gesprek verloopt veel prettiger in een huiselijke setting op een comfortabele loungebank. De Italiaanse koffie, een aangename sfeer en een deskundige gespreksleider doen de rest. De omgeving nodigt uit om echt te delen wat je voelt. Onze persoonlijke betrokkenheid bij ondernemers en hun familie heeft nu ook een passende ruimte gekregen. Niet alleen gesprekken met klanten maar ook sollicitatiegesprekken of lastige gesprekken met collega’s voer ik het liefst in onze huiskamer.

Dichtbij betekent ook dat we als team dicht bij elkaar staan. Geen grote chique kamers voor directieleden maar precies dezelfde flexplekken voor iedereen. Hiërarchie past niet bij wat we doen dus voor iedereen elke dag een verrassende en inspirerende werkplek. Dit klinkt heel logisch, maar toch kom ik het zelf in de praktijk weinig tegen.

Met en van elkaar leren

Ik vind het belangrijk dat klanten en medewerkers met en van elkaar leren. Maar verrassende oplossingen vinden aan een lange vergadertafel met wat powerpoint slides? Zie je het al gebeuren? Onze inspiratie-kracht komt wél naar boven in onze eigen ‘Arena’. Met recht een bijzondere plek! Het is een ruimte die creativiteit prikkelt. Een halfronde bank biedt plaats aan het publiek rondom de spreker. Niet voor niets gebruiken we deze ruimte als trainingscentrum voor onze klanten. In onze Arena treffen ondernemers specialisten van Bol voor een andere kijk op de zaak. Wij delen ontwikkelingen en klanten delen ervaringen.

De Arena is ook de plek waar ons team onderling kennis en uitdagingen deelt tijdens een wekelijks sparrings-moment (ons Veghels uurtje). Van elkaar weten wat je doet is waardevol. En doordat je als collega anders naar een kwestie kan kijken, kun je elkaar echt verder helpen.

Ons kantoor in Veghel staat alles symbool voor onze manier van werken en vertelt bijna meer over Bol dan ikzelf zou kunnen. We helpen ondernemers om te veranderen en te innoveren. Allemaal om uiteindelijk morgen beter te worden. Dat vraagt niet alleen om een andere aanpak, maar ook om een andere werkplek. Minder voor de hand liggend, meer stimulerend en vooral verbindend.