Bolwerken

Hoe geef je een vliegende start aan je carrière?

|

Vorig jaar augustus haalde ik mijn Master en drie dagen later begon ik bij Bol Adviseurs. Ik kwam met zeven andere starters in een traineeprogramma van een half jaar, waarbij ik alle handvatten aangereikt kreeg om me als young professional te ontwikkelen. Tijdens het traineeship heb ik met ondersteuning zelfs al een eerste bedrijfsovername mogen begeleiden. En met succes; als dat geen goed begin is!

Ik stel graag kritische vragen en neem niet zomaar alles klakkeloos aan. Ook kan ik goed bijzaken van hoofdzaken scheiden. Nadat ik aan de HAN bedrijfseconomie had gestudeerd, ben ik dan ook de Master Strategic Management gaan volgen aan de Radboud Universiteit. Strategisch meedenken met klanten over hoe ze kunnen toewerken naar hun lange termijn ambities, sluit daar heel goed bij aan. Onderbouwd advies hierover geven vind ik een erg leuk onderdeel van mijn job op de afdeling Corporate Finance.

Contact over de vestigingen heen

Het traineeship was echt een goede start. Onderdeel zijn van een groep trainees heeft als voordeel dat je eenvoudig ervaringen kunt uitwisselen: je kunt samen optrekken en in de intervisie kun je van en met elkaar leren.

 Bol Adviseurs kent vier vestigingen, verspreid over Noord-Brabant, Limburg en Gelderland. Zelf ben ik werkzaam op de vestiging in Veghel. Er is de mogelijkheid om op verschillende afdelingen en vestigingen mee te draaien, maar je kunt helaas niet overal tegelijk zijn. Ons trainee-team zit daarentegen verspreid over alle vier de vestigingen én op verschillende afdelingen. Toen we laatst weer samen gingen bowlen, hebben we opnieuw ervaringen kunnen delen. Door de verhalen van de andere trainees krijg je dan toch mee hoe het er binnen de verschillende afdelingen van Bol aan toe gaat. Dat geeft je een brede inkijk in de organisatie en de activiteiten.

Waardevolle coaching on the job

Het traineeship van Bol biedt voor mij de perfecte leeromgeving. Ik heb geleerd om meer met richtlijnen dan met een kader te werken. Iedere situatie is namelijk anders en vraagt om een eigen, specifieke aanpak. Je hebt veel vrijheid en hoeft het nog niet persé allemaal in één keer te kunnen. Je moet alleen wel zelf vooruit willen gaan en doorpakken. Ik blijf het bijzonder vinden dat ik als ‘24-jarig broekkie’ een vraag kan uitzetten bij een senior jurist of fiscalist en ik binnen no-time antwoord krijg. Het geeft mij het gevoel dat ik serieus genomen wordt. Soms is dat nog even wennen.

 Jezelf ontwikkelen is binnen Bol een sleutelwoord. Als starter word je goed begeleid. Laatst mochten we met zijn tweeën meeluisteren bij een telefoongesprek met een geïnteresseerde partij en kregen we de opdracht om aantekeningen te maken. Na het gesprek moesten we onze aantekeningen vergelijken en bespraken we hoe je efficiënt aantekeningen maakt. Vervolgens moest ik het gesprek kort en bondig samenvatten, zonder essentiële informatie te vergeten. Een simpel voorbeeld, maar door deze coaching-on-the-job komt je ontwikkeling echt in een stroomversnelling.

Trots op eerste klantdeal

En ineens was daar die klant met een eenmanszaak die een VOF wilde overnemen. Ik werd aangewezen als projectleider. Wat een kans om alle opgedane kennis en ervaring in praktijk te kunnen brengen! Natuurlijk waren we met een compleet team maar dan nog voelt het als een hele verantwoordelijkheid. Ik wilde dit ‘once a lifetime event’ voor de klant wel tot een goed einde brengen. Daar waar ik op de universiteit tevreden was met een voldoende - tentamen gehaald-, ging ik nu voor de tien. Achteraf hadden sommige zaken beter gekund, maar het eindresultaat pakte heel goed uit: een zeer tevreden klant! Ik ben hier echt trots op; deze eerste keer vergeet ik nooit meer.

Bekijk onze vacatures voor young professionals »