Renate Baken

Renate Baken

Senior Juridisch Adviseur

Ondernemend denken betekent voor mij: Samenwerken is niet alleen een startpunt, het verdient continue aandacht en transparantie.

Renate Baken is sinds 1994 in dienst bij Bol Adviseurs. Ze maakt deel uit van het juridisch team en is werkzaam op het gebied van het contractenrecht, ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Samenwerken staat bij haar hoog in het vaandel. Het sparren met en begeleiden van ondernemers die in welke vorm dan ook met elkaar willen samenwerken, spreken haar dan ook enorm aan. Of het nu gaat over een samenwerking in maatschaps- of firmaverband, het samenwerken met een mogelijke opvolger of met een andere ondernemer. Door samen te werken ontstaan vaak mooie en effectieve oplossingen. Het is belangrijk hierbij passende afspraken te maken. Renate ziet het dan ook als een uitdaging om samen met de ondernemer over deze vraagstukken na te denken, minder voor de hand liggende vragen te stellen en met enige regelmaat de afspraken tegen het licht te houden, zodat ze actueel en passend blijven.

Opleiding en carrière

In 1988 startte Renate met de opleiding Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. In 1992 behaalde zij haar diploma waarna ze in dienst trad bij Nutreco N.V., een internationaal concern, als bedrijfsjurist. Renate maakte in 1994 de overstap naar Bol Adviseurs. Na een korte onderbreking in haar carrière koos Renate in 2011 opnieuw voor Bol.

Kwalificaties en ervaringen

Dat samenwerking en innovatie samen gaan, bewees Renate in 2011 toen door haar inspanningen Bol Adviseurs een samenwerking is aangegaan met het RB, de beroepsorganisatie voor belastingadviseurs. Voor deze leden is een Modellenbank met juridische modelcontracten vorm gegeven. Tevens kunnen de leden bij Renate en haar juridische collega’s terecht voor juridische vragen.
Naast haar dagelijkse werkzaamheden is Renate lid van de NEVOA, de beroepsorganisatie voor bedrijfsjuridisch adviseurs en neemt ze deel aan verschillende studiegroepen om kennis te delen, nieuwe wetgeving te bestuderen en deze te vertalen naar de praktijk.

Overige relevante informatie

In haar vrije tijd is Renate jarenlang voorzitter van de ouderraad geweest op de basisschool van haar kinderen. Nog steeds is zij intensief betrokken bij de school. Daarnaast probeert ze, als tegenhanger tot het dagelijks denkwerk, haar creatieve capaciteiten in te zetten en geniet boven alles zo veel als mogelijk van haar gezin.

Direct contact met Renate Baken

Heeft u een vraag of wilt u iets aan mij voorleggen? Aarzel niet en vul het formulier hieronder in. Uw bericht komt rechtstreeks bij mij in mijn mailbox. Ik zal zo snel mogelijk reageren.
‹ Terug naar overzicht