Maarten-Joost Swenker

Maarten-Joost Swenker

Senior Juridisch Adviseur

Ondernemend denken betekent voor mij: Creatief meedenken met de klant.

Maarten-Joost Swenker (1963) is sinds 2003 in dienst bij Bol Adviseurs en werkzaam als senior jurist. Hij is voornamelijk werkzaam op het gebied van fusies, overnames en samenwerkingsverbanden enerzijds en insolventierecht anderzijds. Gedurende zijn carrière heeft Maarten-Joost zich meer en meer bekwaamd in deze vakgebieden. Nieuwe uitdagingen gaat hij niet uit de weg. Naast zijn directe klantenzaken vindt Maarten-Joost het dan ook interessant om bezig te zijn met lesgeven, overlegstructuren en het meedenken over nieuwe wetgeving. Samenwerking staat bij hem hoog in het vaandel, zowel extern als intern. 

Opleiding en carrière

In 1983 startte Maarten-Joost met de opleiding Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 1989 behaalde hij zijn diploma hiervoor, gevolgd door een postdoctorale studie Fiscaal Recht aan de Universiteit van Tilburg die hij in 1992 afrondde. Tevens volgde hij diverse specialisatieopleidingen op het gebied van ondernemingsrecht. Tijdens zijn loopbaan heeft Maarten-Joost ervaring opgedaan bij Arthur Andersen als advocaat en bij Deloitte in de functie van senior manager juridisch. Vanaf 2003 is hij in dienst bij Bol Adviseurs.

Logo Tilburg universiteit

Kwalificaties en ervaring

Naast zijn werkzaamheden ten behoeve van klanten van Bol Adviseurs is Maarten-Joost lid van de vaktechnische commissie van de Nevoa, de landelijke vereniging van ondernemingsrechtadviseurs waarvan Bol Adviseurs lid is. Ook geeft hij onderwijs op onderdelen van het rechtspersonenrecht  voor het interne opleidingsinstituut van Bol Adviseurs en extern ten behoeve van het het Register Belastingadviseurs. Tevens is Maarten-Joost lid van een multi-disciplinaire studiegroep gericht op vergroten van kennis op gebied van het ondernemingsrecht; daarnaast participeert hij in het stakeholdersoverleg van het ministerie van Justitie gericht op de totstandkoming van nieuwe wetgeving met betrekking tot het insolventierecht. Maarten-Joost is ook lid van de Vereniging van Jaarrekeningrecht.

Logo NEVOA

Direct contact met Maarten-Joost Swenker

Heeft u een vraag of wilt u iets aan mij voorleggen? Aarzel niet en vul het formulier hieronder in. Uw bericht komt rechtstreeks bij mij in mijn mailbox. Ik zal zo snel mogelijk reageren.
‹ Terug naar overzicht