Let op! Bol Adviseurs heeft een nieuw algemeen telefoonnummer 088 1211 300. Lees meer ››

Kim Ibes-Stax

Kim Ibes-Stax

Senior Juridisch Adviseur

Ondernemend denken betekent voor mij: Denken in oplossingen, met oog voor persoonlijke motieven.

Kim Ibes – Stax (1980) is sinds 2003 in dienst bij Bol Adviseurs. Ze maakt deel uit van het juridisch en corporate finance team. Thans ligt haar focus op het rechtspersonen- en ondernemingsrecht, alsmede zekerheden en financieringsconstructies. Kim adviseert ondernemers onder andere bij het aangaan van samenwerkingen, de oprichting van entiteit(en), de (interne) besluitvorming van aandeelhouders en bestuurders en het aangaan van financieringen. Als lid van het corporate finance team is ze betrokken bij overnametrajecten, herstructureringen en due diligence onderzoeken. Tevens begeleidt ze ondernemers die vanuit het buitenland zich willen vestigen in Nederland. Kim vindt het belangrijk om een band op te bouwen met de klant en deze op lange termijn te begeleiden bij juridische vraagstukken.

Opleiding en carrière

In 1997 startte Kim met de studie Personeel & Arbeid aan de Hogeschool van Utrecht, waar ze in 2001 haar diploma voor behaalde. Na haar studie startte ze als HR-adviseur bij een adviesbureau. Haar interesse in het arbeidsrecht heeft ertoe geleid dat zij naast haar werk als HR-adviseur de studie Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen ging volgen. In 2003 is Kim als personeelsadviseur gaan werken voor Connector Consultancy Group B.V. (destijds een dochteronderneming van Bol Adviseurs). In 2004 heeft zij de overstap gemaakt naar de juridische afdeling van Bol Adviseurs en is sindsdien werkzaam als juridisch adviseur. In 2009 studeerde Kim af in het ondernemingsrecht en in 2016 behaalde zij de postacademische specialisatieopleiding vennootschaps- en ondernemingsrecht aan de Grotius Academie.

Logo Radboud Universiteit Nijmegen

Kwalificaties en ervaring

Kim is docent ondernemingsrecht bij het interne opleidingsinstituut van Bol Adviseurs en bij het Register Belastingadviseurs. Sinds de invoering per 1 oktober 2012 van de wet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht heeft Kim een studiegroep opgericht waar fiscalisten, accountants, notarissen en advocaten aan deelnemen om op een interactieve wijze kennis te delen. Kim is aangesloten bij de NEVOA, de branchevereniging voor bedrijfsjuristen. Tevens heeft zij gedurende een aantal jaren startende ondernemers gelieerd aan Start Up Nijmegen begeleid.

 

Logo NEVOA

Direct contact met Kim Ibes-Stax

Heeft u een vraag of wilt u iets aan mij voorleggen? Aarzel niet en vul het formulier hieronder in. Uw bericht komt rechtstreeks bij mij in mijn mailbox. Ik zal zo snel mogelijk reageren.
‹ Terug naar overzicht