Gerbert Vissers van Vissers Olie in Horst greep een prachtige kans en stond daarmee voor een enorme overname van twintig tankstations. Met een lijst van maar liefst 1.300 actiepunten was het lastig een startpunt te bepalen en doorvoeringen zo efficiënt mogelijk in te richten en te laten verlopen. Bol Adviseurs begeleidde directeur-eigenaar Gerbert Visser bij dit proces. 

Vissers Olie: een verdubbeling van de onderneming

We kregen te horen dat ExxonMobil, de moedermaatschappij van Esso, een cluster tankstations Zuidwest-Nederland wilde verkopen. Zelf hadden we op dat moment drieëntwintig tankstations in Zuidoost-Nederland. Dit bood een mooie kans om ons netwerk uit te breiden. Handig voor onze bedrijfsrelaties, die nu door heel Zuid-Nederland bij ons kunnen tanken. Bol heeft ons vanaf het eerste moment geholpen bij de overname en hier zijn we erg blij mee.

Nieuwe bedrijfsomgeving

Bol reikte ons het idee aan om vooraf een B.V. op te richten en deze later samen te voegen met de bestaande bedrijfsstructuur. Hierin konden we de nieuwe bedrijfsomgeving klaarzetten. Je kunt namelijk niets regelen in een bedrijf dat simpelweg nog niet je eigendom is. Denk aan het inrichten van de administratie, de ICT en de P&O-afdeling.

Het is cruciaal dat vanaf dag één goederen besteld kunnen worden bij leveranciers en alle geldstromen direct goed gaan. Op deze manier kon het projectteam in een paar maanden naar de overname toewerken.

Ongelooflijke prestatie

Al die tijd stonden Frans Tijssen en zijn collega’s bij Bol mij bij met presentaties, screeningen, onderhandelingen en financieringsrapportages. Alle even zenuwslopend. Na de laatste handtekening waren alle drieënveertig tankstations in vijf uur operationeel. Een ongelooflijke prestatie. Ik had me geen betere partner in overname kunnen wensen.

Gerbert Vissers – Directeur-eigenaar van Vissers Olie

"Ik had me geen betere partner in overname kunnen wensen"

Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Frans!

Als adviseur ben ik voor vele ondernemers sparringpartner en klankbord omtrent overnames, familieoverdrachten, financierings- en internationale vraagstukken. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me een bericht of bel me op 088 1211 300.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.