In 2012 besloten Anny en Chris Beelen hun goed lopende en zelf opgebouwde bedrijf Hotraco Group te verkopen. Bol Adviseurs begeleidde hen tijdens het hele traject: bij het maken van de juiste keuze, de zoektocht naar kopers en financiers, het voeren van onderhandelingen en de uitvoering van de overdracht. Chris Beelen, voormalig eigenaar van Hotraco Group, vertelt over de management buy-in én buy-out.

Bekwame begeleiding bij verkoop Hotraco Group

Laat ik het zo zeggen, de management buy-in én buy-out was een spannende maar goed gelopen race. Negenendertig jaar geleden startten we met niets en op het moment van de verkoop was de Hotraco Group marktleider in de meet- en regelapparatuur, met verschillende B.V.’s in Nederland en China.

Voor ons telde bij de verkoop van ons bedrijf niet alleen de prijs. Je verkoopt wel een deel van je leven waar je heel trots op bent. En we wilden ook dat onze mensen er konden blijven werken. Bij Bol Adviseurs begrepen ze dat en begeleidden ons hierbij.

Realiteit en emotie scheiden

Frans Tijssen, destijds directielid bij Bol, hielp ons om realiteit en emotie te scheiden. Zo maakten we de keuze om de zaak niet aan onze zonen over te doen. Alvorens we tot de externe verkoop overgingen, maakte Bol een overzichtelijk bid book. Hierin werd het zakelijke en financiële achtergrondverhaal beschreven. Eén van de kopers had meteen een klik met het zittende managementteam. Ineens kwam bij hen de optie in beeld om het bedrijf met z’n drieën over te nemen.

Bekwame begeleiding bedrijfsverkoop

Bol Adviseurs heeft toen deze gecombineerde management buy-in én buy-out bekwaam begeleid. Met een ware zoektocht naar externe financiers en moeizame onderhandelingen. Er was vaak uitstel, en soms waren we weer bij nul. Onvermoeibaar zocht Bol Adviseurs voor ons verder. We zijn uiteindelijk heel tevreden gefinisht.

Chris Beelen – Voormalig eigenaar van Hotraco Group

"Bol Adviseurs begeleidde zeer bekwaam onze gecombineerde management buy-in én management buy-out"

Heb je een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Frans!

Als adviseur vind ik het belangrijk om met klanten aan tafel te zitten. Ik ben voor vele ondernemers sparringpartner en klankbord omtrent overnames, familieoverdrachten, financierings- en internationale vraagstukken. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me een bericht of bel me op 088 1211 300.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.