Ondanks het slechte economische tij wist het jonge managementteam van Auto Nabuurs het bedrijf te laten groeien in een automarkt die dalende is. De nieuwe strategie die Bol Adviseurs hen aanreikte, werpt zijn vruchten af. Financieel Directeur Ilse Nabuurs beschrijft wat de samenwerking met Bol Adviseurs hen bracht.

Succes door strategische bedrijfsvoering Auto Nabuurs

Sinds wij in 2007 het bedrijf van onze vaders overnamen, hebben we onze eigen koers aangebracht. Met zijn drieën voeren wij het management waarbij ieder zijn eigen taak heeft. Mijn neef Jeroen is technisch directeur, mijn nicht Miranda is commercieel directeur en ik ben financieel directeur. We zijn een Peugeot dealer met een Shell tankstation en werkplaats, en daarnaast willen we nog veel meer. Corporate Finance specialist Robèrt Meijer begeleidt ons al een tijdje in onze ambities en denkt samen met ons na over het strategisch beleid.

Proactieve benadering

Hij wees ons op een andere tactiek; een proactieve benadering. Door te werken met Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s), zoals het bijhouden van het aantal contacten, sturen we nu op de voorkant van het commerciële proces. Contacten leiden namelijk tot offertes en/of orders. Loop je daarin achter dan zal het resultaat ook slecht zijn. Voorheen reageerden we op de resultaten aan de achterkant van het proces.

Inspelen op ontwikkelingen

We zijn daarnaast ook anders gaan denken. Meer vanuit onze werkprocessen, waarin Robèrt ook een verbinding gemaakt heeft tussen ons als teamleden en onze vakgebieden. Hij coacht ons hierin persoonlijk.

De ontwikkelingen in de automarkt zijn niet rooskleurig: er is een overcapaciteit aan dealers en mobiliteitsconcepten veranderen. We willen nu lokaal breder gaan samenwerken met andere ondernemers en een ‘eigen gezicht neerzetten’ via een hip online-marketingbureau. De maandelijkse brainstormsessies met Robèrt zijn duidelijk een strategische route naar succes. Deze samenwerking bevalt ons uitstekend.

Ilse Nabuurs – Financieel Directeur Auto Nabuurs

"De maandelijkse brainstormsessies met Robèrt Meijer van Bol Adviseurs zijn voor ons een strategische route naar succes"

Heeft u naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Robèrt Meijer.

In mijn rol als Senior Consultant Corporate Finance, was en ben ik nauw betrokken bij de strategische stappen die Autobedrijf Nabuurs heeft gezet. Heeft u vragen over hoe ik te werk ging of bent u benieuwd naar mogelijkheden die ik zie voor strategische verbeteringen in uw bedrijf? Stuur mij dan rechtstreeks een bericht via het formulier hieronder of bel me op (024) 366 69 50.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.