Extra financieringsruimte voor ondernemers

Op 15 juli 2014 gepubliceerd door Bol Adviseurs (Algemene Publicatie)

Voor veel ondernemers is het aantrekken van financiering nog steeds problematisch. Het kabinet kondigde daarom onlangs aanvullende financiële maatregelen aan. Dit om het eigen vermogen van ondernemers te versterken, het financieringsaanbod te verbreden en ondernemersvaardigheden te verbeteren.

Meer eigen vermogen

Hoe meer eigen vermogen u heeft, des te makkelijker u een lening kunt krijgen bij een bank of een andere financier. Om de vermogenspositie van ondernemers te versterken zal het ministerie van Economische Zaken (EZ) voor €500 miljoen garant staan voor de financiering van een door private investeerders op te richten ‘Achtergestelde Leningenfonds’.

Tip! Het ministerie van EZ stelt ook €100 miljoen extra beschikbaar voor het reeds bestaande Dutch Venture Initiative. Via dit fonds worden investeerders aangespoord om ondernemers met groeiambities te financieren.

Breder financieringsaanbod

Bij Qredits kunt u nu al terecht voor leningen tot €150.000. Mogelijk gaat dit bedrag omhoog naar €250.000 en kunnen ondernemers bij Qredits straks ook meer krediet afsluiten voor werkkapitaal. Het ministerie van EZ gaat garant staan met €100 miljoen extra.

Omdat er onder ondernemers behoefte bestaat aan nieuwe vormen van financiering komt er €400 miljoen aan garanties beschikbaar voor nieuwe aanbieders van alternatieve financiering. Ook wordt er €25 miljoen extra uitgetrokken voor financiering van ondernemersplannen die nog in de ontwikkelingsfase zitten. En komt er €5 miljoen beschikbaar om mkb-ers te helpen bij het verkrijgen van voorfinanciering van hun klanten of bank (ketenfinanciering).

Verbeteren ondernemersvaardigheden

Verder trekt het kabinet €5 miljoen uit voor de verbetering van kennis en vaardigheden van het kleinbedrijf. De slagingskans van een financieringsaanvraag bij een bank of financier gaat zo omhoog. Tot slot is er €5 miljoen beschikbaar voor het verbeteren van informatie over kredietwaardigheid.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de verschillende (alternatieve) financieringsmogelijkheden? Neem dan contact op met Ingmar Janssen. Hij is binnen Bol de specialist op dit gebied. U kunt Ingmar bereiken via i.janssen@boladviseurs.nl of via (024) 366 69 50.

Stel je vraag aan Bol Adviseurs

Heeft u een vraag naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Stuur ons dan een bericht.