Huwelijkse voorwaarden voor ondernemers

Een trouwerij is voor de meeste ondernemers vooral een feestelijke aangelegenheid. Toch kan het ook een risico zijn. Met name wanneer er getrouwd wordt in gemeenschap van goederen. Huwelijkse voorwaarden, een wettelijke overeenkomst tussen de echtgenoten, is een meer verstandige keuze.

De specialisten in onze Family Desk helpen (aanstaande) echtgenoten bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden vanuit het ondernemersperspectief.

Bespreekbaar maken en vastleggen van huwelijkse voorwaarden

Het onderwerp ‘huwelijkse voorwaarden’ kan gevoelig liggen en weerstand oproepen. Zeker wanneer u al getrouwd bent. Het kan dan lastig zijn om het bespreekbaar te maken. Wij kunnen u ondersteunen om met uw partner het gesprek aan te gaan over ‘het waarom’ en het nut voor u beiden.

Welke afspraken zijn belangrijk om vast te leggen? Wat is verstandig gezien de ondernemersachtergrond? Wat is fair? Hoe bescherm je het gezin? Op basis van gesprekken met u en uw partner kunnen wij de gewenste inhoud van de huwelijkse voorwaarden volledig voor u uitwerken.

Wij werken vaak en nauw samen met verschillende notarissen in de regio. Daardoor kunnen wij gemakkelijk de vertaalslag maken van wat u wilt vastleggen naar de uiteindelijke akte. Wij regelen het contact met de notaris en beoordelen of in de akte van de notaris alles is vastgelegd (zoals wij dat met u hebben besproken). U hoeft alleen nog maar een afspraak met de notaris te maken om de akte te ondertekenen.

"Huwelijkse voorwaarden kunnen helpen om je gezin te beschermen tegen ondernemersrisico's" Patrick Lambrechts Partner en Fiscalist bij Bol Adviseurs

Als u al getrouwd bent

Ook als uw huwelijk, in gemeenschap van goederen, al (recentelijk of lang geleden) voltrokken is, dan kan de Family Desk van Bol Adviseurs iets voor u betekenen. Huwelijkse voorwaarden kunnen namelijk ook later toegevoegd worden.

Dit kan relevant zijn wanneer u bijvoorbeeld tijdens het huwelijk gestart bent met uw onderneming. Wij kunnen voor u de risico’s en acties in kaart brengen van de huidige situatie. Bijvoorbeeld wanneer u te maken krijgt met schuldeisers of een onverhoopte echtscheiding. Ook kunnen we inzichtelijk maken hoe uw onderneming invloed heeft op het privévermogen van u en uw partner. Afhankelijk van de zaken die u wilt voorkomen, kunnen we de huwelijkse voorwaarden voor u opstellen.

Wijzigen en periodieke check

Gedurende het huwelijk kunnen de wensen van de echtgenoten over de inhoud van de huwelijkse voorwaarden veranderen. Dit kan door ontwikkeling in de eigen kijk op zaken, maar ook omdat rechtspraak of wetswijzigingen bepaalde gevolgen hebben voor wat u heeft vastgelegd. Ook voor het wijzigen van bestaande voorwaarden kunt u bij ons terecht. Samen met u en uw partner nemen we uw wensen door. Ook zorgen we dat deze juridisch goed op papier worden gezet.

Bol Adviseurs is nauw betrokken bij uw onderneming en onze deskundigen vinden het belangrijk dat ook op privégebied zaken goed geregeld zijn. Daarom checken wij periodiek of de huwelijkse voorwaarden van onze klanten nog up-to-date zijn.

Wilt u huwelijkse voorwaarden op laten stellen of wijzigen?

Bol Adviseurs helpt u graag!

De specialisten in onze Family Desk helpen (aanstaande) echtgenoten bij het opstellen of wijzigen van huwelijkse voorwaarden vanuit het ondernemersperspectief. Laat hier uw gegevens achter, zodat we contact met u op kunnen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en/of kostenindicatie.

Sticker - Vrijblijvend Kennismaken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.