Begeleiding en advies bij echtscheidingen

Een echtscheiding verloopt zelden zonder problemen. In deze lastige en emotioneel zware tijd wilt u niet het risico lopen dat een echtscheiding vervelende gevolgen heeft voor uw onderneming. De financiële consequenties kunnen namelijk (onverwacht) flinke impact hebben. Sterker nog; u zou de eerste niet zijn bij wie een echtscheiding wordt gevolgd door een faillissement van de onderneming.

Gelukkig staat u er niet alleen voor. De adviseurs van de Family Desk van Bol Adviseurs kunnen u begeleiden tijdens uw echtscheiding en vooraf de mogelijke gevolgen in kaart brengen. Deze adviseurs (fiscalisten en juristen) hebben vanzelfsprekend alle benodigde kennis over echtscheidingen. Juist, omdat zij hun vakkennis dag in dag uit toepassen in situaties waarin een onderneming een rol speelt, kunnen zij uw persoonlijke en bedrijfsmatige risico’s goed  inschatten. Ze helpen u om oplossingen te vinden en proberen met u te voorkomen dat de scheiding op dat punt echt uit de hand loopt.

Fiscaal advies bij echtscheiding

Uw advocaat (of mediator) stelt met u en uw partner een echtscheidingsconvenant op. Hierin staat hoe het gezamenlijk vermogen verdeeld wordt en of er alimentatie verschuldigd is. De adviseurs binnen onze Family Desk kunnen u en/of uw advocaat, ondersteunen en input geven rondom de fiscale vraagstukken die bij een echtscheiding spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de fiscale gevolgen van het verdelen van de eigen woning, de onderneming en verzekeringspolissen. Dit helpt u om de fiscale afwikkeling zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Heeft u (nog) geen advocaat of mediator in de arm genomen? Dan kunnen onze adviseurs ook uw alimentatieberekeningen maken.

"In echtscheidingsprocedures krijgt het persoonlijk belang vaak alle aandacht. Onze adviseurs hebben de juiste kennis en skills om te zorgen dat het bedrijfsbelang niet vergeten wordt." Patrick Lambrechts Partner en Fiscalist bij Bol Adviseurs

Begeleiding van de echtscheiding

In veel gevallen schakelen de echtgenoten ieder een eigen advocaat in. Soms is dat niet nodig. Dan kunnen de echtgenoten samen een zogenaamde mediator aanwijzen om de echtscheiding te regelen. Bol heeft deskundige, ervaren en gecertificeerde mediators in dienst. Naast mediation hebben zij een financiële en/of fiscale expertise waarop zij hun begeleiding baseren.

Echtscheiding via een overlegscheiding

Mogelijk heeft u wel eens gehoord van een zogenaamde ‘overlegscheiding’. Deze specifieke aanpak wordt gehanteerd door de VvCP (Vereniging van collaborative professionals), waarvan ook Bol Adviseurs lid is. Leden van deze vereniging hebben als doel om de spreekwoordelijke vechtscheiding te voorkomen. De echtscheiding komt met deze aanpak tot stand in overleg tussen de echtgenoten, hun advocaten, een coach en een of meer deskundigen. Dit om de tijdrovende en dure rechterlijke procedure te vermijden.

Ook voor een overlegscheiding kunt u dus terecht bij Bol Adviseurs.

Echtscheiding en uw bedrijf

Uw bedrijf is ook een onderdeel van uw vermogen. Daardoor is ook dit een onderwerp in de onderhandelingen tijdens een echtscheiding. Afhankelijk van huwelijkse voorwaarden, is er grote kans dat het noodzakelijk is om objectief de waarde van uw onderneming vast te stellen. In dat geval heeft Bol ook gecertificeerde adviseurs in huis.

Onze aanpak

In al onze dienstverlening in echtscheidingstrajecten, starten we met het checken of u in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden bent getrouwd. Is er sprake van huwelijkse voorwaarden, dan duiken we daar verder in. Onze adviseurs beschikken over specialistische kennis om uw huwelijkse voorwaarden te interpreteren en te vertalen naar mogelijke  gevolgen voor u, uw onderneming en uw overig vermogen. Overigens helpen we ondernemers ook bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden.

Gaat u scheiden en heeft u een eigen onderneming?

Bol Adviseurs biedt hulp.

Laat hier uw gegevens achter, zodat we contact kunnen opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek geven we u een concreter beeld van de risico’s van verschillende scenario’s in uw persoonlijke situatie. U kunt van daaruit bepalen of u gebruik wilt maken van begeleiding door of advies van Bol Adviseurs.
Sticker - Vrijblijvend Kennismaken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.