Begeleiding bij bedrijfsopvolging

Een bedrijfsoverdracht is vaak een complex traject met (soms lastige) uitdagingen. Dit geldt ook – of misschien zelfs juíst – wanneer je wordt opgevolgd door één of meerdere van jouw kinderen. Bol Adviseurs beschikt over alle benodigde expertise om uw bedrijfsopvolging te begeleiden. Vanuit onze gespecialiseerde Family Desk ondersteunen we de hele familie; zowel de zittende als de nieuwe generatie. Ook eventuele gezinsleden die niet actief worden in het familiebedrijf, kunnen rekenen op onze hulp.

Bedrijfsopvolging in de praktijk

We brengen jouw ideeën, wensen en vragen in kaart. Een succesvolle bedrijfsoverdracht vraagt echter ook om aandacht voor de behoeften van uw opvolger(s). Daarnaast is er oog voor eventuele andere familieleden die een minder direct belang hebben bij de bedrijfsovername.

We helpen bij het uitstippelen van een reëel tijdspad en maken een concreet stappenplan. Vervolgens begeleiden we jou en jouw opvolger(s) bij de uitvoering hiervan. Zo werk je gericht toe naar de daadwerkelijke bedrijfsoverdracht.

Waar kun je op rekenen?
  • Een onafhankelijke, ervaren procesbegeleider met oog voor de complexiteit van het familiebedrijf.
  • Hulp bij het oplossen van de financiële vraagstukken die samenhangen met de bedrijfsopvolging.
  • Oplossingen voor het regelen van de zeggenschap over de onderneming na de bedrijfsoverdracht.
  • Juridisch advies en vastlegging van afspraken tussen betrokken partijen.
  • Advies waardoor de bedrijfsoverdracht fiscaal zo soepel  mogelijk kan verlopen.

Bij bijzonderheden gaan we in overleg met de belastingdienst. Hierin hebben we een bewezen track-record. Sterker nog: onze fiscalisten stonden aan de wieg van enkele belangrijke fiscale faciliteiten voor bedrijfsopvolging.

“Bedrijfsopvolging gaat vooral om gevoel en is veel meer dan een jaarrekening en fiscale wetgeving.” Patrick Lambrechts Partner en Fiscalist bij Bol Adviseurs

De persoonlijke kant van de bedrijfsopvolging

Onze experts begeleiden de zittende en de nieuwe generatie bij het oplossen van de (inter)persoonlijke gevoeligheden die een overdracht met zich mee kan brengen. Daarbij kijken we naar het bredere (familie)verband. Zeker wanneer er meerdere kinderen zijn die niet allemaal in jouw voetsporen treden. Schenking van ondernemingsvermogen hoeft niet altijd gelijktijdig plaats te vinden. Door hier uitgebreid aandacht aan te besteden voorkomen we misverstanden en vervelende situaties.

Succesvolle bedrijfsoverdracht

Bol begeleidt al jarenlang ondernemers bij de bedrijfsvoering in het familiebedrijf. Deze brede kennis zorgt dat we precies dát beetje extra kunnen bieden, om de bedrijfsoverdracht voor de hele familie tot een succes te maken.

Heb jij hulp nodig bij bedrijfsoverdracht binnen de familie?

Bol Adviseurs helpt je graag!

Heb jij hulp nodig bij dit complexe traject met (soms lastige) uitdagingen? Onze experts begeleiden je hierbij en ondersteunen de zittende én de nieuwe generatie in dit proces. Laat hier je gegevens achter, zodat we contact met je op kunnen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en/of kostenindicatie.

Sticker - Vrijblijvend Kennismaken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.