Bedrijfsopvolging

Een bedrijfsoverdracht is vaak een complex traject met (soms lastige) uitdagingen. Dit geldt ook – of misschien zelfs juíst – wanneer je wordt opgevolgd door je kind(eren). Bol Adviseurs beschikt over alle benodigde expertise om jouw bedrijfsopvolging te begeleiden. We hebben aandacht voor en inzicht in wat deze verandering voor jouw eigen rol en je financiële positie betekent en voor de volgende generatie. We helpen je om van daaruit gericht, met een concreet en reëel stappenplan, toe te werken naar de daadwerkelijke bedrijfsoverdracht.  Sommige zaken moet je namelijk al jaren eerder starten of voorbereiden. Bijvoorbeeld om gebruik te kunnen maken van bepaalde interessante fiscale faciliteiten. Je moet dus al acties uitzetten ruim voordat je een daadwerkelijke opvolging wilt laten plaatsvinden. Als het moment van overdragen naar de volgende generatie daadwerkelijk daar is, dan begeleiden we jullie natuurlijk bij een goede afwikkeling en het vastleggen van alle afspraken. Een onafhankelijke ‘procesbegeleider’ kan enorm veel problemen voorkomen of tackelen zodra deze aan de oppervlakte komen. Iets dat onderling binnen de familie vaak ingewikkeld is.

Onze diensten:

Xpeditie: 360 graden bedrijfsoverdracht

Een bedrijfsoverdracht is vaak een complex traject met (soms lastige) uitdagingen. Met Xpeditie 360 graden bedrijfsoverdracht helpen we ondernemers en hun naasten de beste passende keuze te maken voor, tijdens én na de overdracht van de onderneming. Dit concept hebben we speciaal ontwikkelt voor de Exitplanning. We brengen de harde kant (financiën en planning) samen met de softe kant (ben je er klaar voor?). Aan de hand van een uitgekiend stappenplan helpen we jou de overdracht van je bedrijf voor te bereiden en te plannen.

Meer informatie over Xpeditie

Opstellen familiestatuut

Verschillen tussen generaties kunnen altijd een venijnig struikelblok vormen voor een soepele bedrijfsoverdracht. Er spelen vaak verschillende belangen en ideeën en er bestaan vaak (onuitgesproken) gevoeligheden. Een familiestatuut kan dan soms een slimme oplossing zijn. Dit geeft de familie houvast en een kader waarbinnen ieder kan handelen. Dit voorkomt dat onderlinge meningsverschillen de dagelijkse bedrijfsvoering blokkeren.

Meer informatie over Opstellen familiestatuut

Bereid jouw opvolger voor op de bedrijfsovername

Niet gevonden wat je zocht?

Ben je op zoek naar hulp bij een concreet vraagstuk of kun je de dienst waarnaar je op zoek bent niet terugvinden? Mogelijk kunnen we je prima verder helpen. Niet al onze diensten staan namelijk expliciet vermeld op onze website. Als je je gegevens achterlaat, dan nemen we zo snel mogelijk persoonlijk contact met je op om te kijken wat we voor je kunnen doen.