Internationaal handelen en BTW

Uw controller, de logistieke afdeling of de afdeling inkoop – en verkoop weten precies waar de producten vandaan komen en welk btw-regime binnen uw onderneming toegepast wordt. Toch kleven er veel – onzichtbare – haken en ogen aan, die al snel tot aanzienlijke risico’s leiden wanneer deze niet (tijdig) worden gesignaleerd.

Onze specialisten maken voor u de goederen- en/of dienstenstromen en bijbehorende btw-gevolgen inzichtelijk en zorgen dat de voor u meest efficiënte en financieel passende btw-route toegepast kan worden.

Diepgaande kennis

Algemene informatie op het gebied van btw bij internationaal handelen is op verschillende manieren gemakkelijk vindbaar. Helaas leidt dit vaak tot een opvatting die in de praktijk te kort door de bocht is. De btw-gevolgen zijn namelijk afhankelijk van uw specifieke situatie en de geldende jurisprudentie en wet- en regelgeving. Om hier op een correcte manier mee om te gaan, is al snel diepgaande kennis nodig, die binnen veel ondernemingen niet aanwezig is.

Of u nu op zoek bent naar bevestiging, een toetssteen of extra kennis in huis wilt halen, wij adviseren u hoe u zo gunstig mogelijk internationaal kunt handelen. Denk hierbij onder andere aan het voorkomen of verminderen van liquiditeitsverliezen en het beperken van administratieve rompslomp. Maar onze adviezen gaan verder dan dat. We kunnen in overleg met u de meest optimale btw-structuur en btw-routes opzetten, zonder daarbij de fiscale structuur drastisch te veranderen. Het is maar net waar u de voorkeur aan geeft.

“Iedere situatie en elke ondernemer beschouwen wij als uniek, waardoor standaard btw-routes niet bestaan.” Mandy van Moorsel-Lamers Belastingadviseur

Complexe materie werkbaar

We kijken samen met u wat uw wensen en behoeften en plannen zijn op het gebied van internationaal handelen. Daarbij beoordelen we de organisatie van uw goederen- en/of dienstenstromen: waar komen de producten of diensten van uw leveranciers vandaan, hoe verloopt het transport, wie regelt dit en wat is er afgesproken met andere partijen. Ook brengen we uw klanten in kaart: waar zijn deze klanten gevestigd, zijn het particulieren en/of ondernemers. Allemaal zaken die van belang zijn wanneer u de goederen- en/of dienstenstromen en de daarbij behorende btw-gevolgen in kaart wilt brengen. Bovendien kijken we of de geldende wet- en regelgeving uw plannen niet zullen dwarsbomen.

Om deze complexe materie voor u handzaam en werkbaar te maken, bieden wij u een snelwijzer aan waarin wij op een visuele manier de stromen en bijbehorende btw-gevolgen laten zien. Van iedere goederen- en dienstenstroom worden de btw-consequenties toegelicht. Wanneer u wensen heeft die niet binnen de kaders van wet- en regelgeving passen, dan gaan wij samen met u op zoek naar alternatieven. Al dan niet door het inschakelen van onze vertrouwde internationale collega’s, die net als Bol aangesloten zijn bij the Leading Edge Alliance (LEA).

Wilt u begeleiding bij internationaal handelen en btw-vraagstukken?

Bol Adviseurs helpt u graag!

Onze specialisten maken voor u de goederen- en/of dienstenstromen en bijbehorende btw-gevolgen inzichtelijk en zorgen dat de voor u meest efficiënte en financieel passende btw-route toegepast kan worden. Laat hier uw gegevens achter, zodat we contact met u op kunnen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en/of kostenindicatie.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.