Grensoverschrijdende arbeid

Als je werknemers tewerkstelt in het buitenland of als je buitenlandse werknemers voor jou laat werken in Nederland, krijg je te maken met complexe wetgeving op het gebied van arbeidsrecht, belastingen, sociale zekerheid en pensioen. Vooral als het om werknemers gaat die onregelmatig werken, in meerdere landen werken, of werken voor meerdere groepsmaatschappijen kan de administratie behoorlijk complex zijn. Natuurlijk willen jouw werknemers en jijzelf niet in meerdere landen de volledige belasting en premies betalen.

Bij elke arbeidsrelatie zijn er dus zeer specifieke spelregels van toepassing. Onze adviseurs leggen je graag uit wat deze regels zijn en welke risico’s hieraan verbonden zijn. Maar vooral: hoe je die risico’s kunt vermijden en welke speelruimte je hebt.

Salary split

Werknemers die zowel in Nederland als het buitenland werken, kunnen te maken krijgen met een zogenaamde salary split. Dit houdt in dat jouw medewerkers naar rato van hun werkdagen in beide landen belasting betalen over een deel van hun loon. Daarbij kan ook een dubbele loonadministratie (een in elk land) nodig of gewenst zijn.

Wij ondersteunen diverse klanten om deze zaken contractueel en administratief goed te regelen. Daarnaast kunnen wij snel berekenen welke impact een salary split heeft op het nettoloon of netto besteedbaar inkomen (bijvoorbeeld nettoloon plus kinderbijslag en hypotheekrenteaftrek).

30%-regeling

Neem je een werknemer in dienst die meer dan 150 kilometer van de Nederlandse grens woont of stel je zo’n werknemer tijdelijk te werk in Nederland, dan komt deze zogenoemde expat mogelijk in aanmerking voor de 30%-regeling. De 30%-regeling biedt de mogelijkheid om 30% van het loon uit te betalen in de vorm van een onbelaste kostenvergoeding.

“In ons advies betrekken we naast de berekening van het nettoinkomen ook zaken zoals de uitkering bij ziekte, blijvende arbeidsongeschiktheid of werkloosheid en het pensioen.” Ton Hendriks Senior Belastingadviseur

Intensieve samenwerking

Wij werken dagelijks met dit soort vraagstukken, maar we kunnen ons voorstellen dat jij niet weet waar je moet beginnen. Het zijn immers zaken waar diepgaande kennis van wetten, regelgeving en beleid voor nodig zijn. Het niet goed regelen van deze zaken kan bovendien snel financieel nadelig voor jou en/of je werknemers uitpakken.

Wij inventariseren samen met jou hoe de situatie eruit ziet en alle factoren die voor je van invloed zijn. Het gaat voor jou en je werknemers immers om meer dan cijfers. Bij onze advisering betrekken wij niet alleen onze eigen collega’s van verschillende afdelingen, maar ook adviseurs van buitenlandse kantoren die net als Bol aangesloten zijn bij het internationale netwerk Leading Edge Alliance (LEA). Hierdoor wordt ook de actuele buitenlandse regelgeving in het advies meegenomen.

Wil jij advies over grensoverschrijdende arbeid?

Bol Adviseurs helpt je graag!

Onze adviseurs leggen je graag uit wat de regels zijn en welke risico’s hieraan verbonden zijn. Maar vooral: hoe je die risico’s kunt vermijden en welke speelruimte je hebt. Laat hier jouw gegevens achter, zodat we contact met je op kunnen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en/of kostenindicatie.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.