Bedrijfsoverdracht of -verkoop

Er komt een moment dat je besluit jouw ondernemerschap te eindigen. Misschien omdat je op leeftijd bent, er geen opvolging is, of je wilt jouw tijd anders gaan besteden. Wellicht komt het juiste moment voor verkoop voorbij en kun je daar eigenlijk geen nee tegen zeggen. Wat de reden ook is, je staat aan de vooravond van een veelomvattend proces dat vraagt om een goede begeleiding. Om de meest gunstige verkoop of overdracht te realiseren, is het verstandig een specialist te betrekken. Onze adviseurs nemen je gedurende het gehele traject bij de hand en ontzorgen je op alle aspecten die horen bij een overdracht of verkoop.

Verkoopklaar maken

Goede voorbereidingen zijn essentieel om de kans op een succesvolle overdracht te vergroten of de doorlooptijd van een verkoopproces te verkorten. Voordat je daadwerkelijk jouw onderneming voor overdracht beschikbaar stelt of in de verkoop zet, is het belangrijk om te weten hoeveel jouw bedrijf waard is en wat er nog moet gebeuren om jouw onderneming overdrachts- of verkoopklaar te maken.

Natuurlijk kun je hier zelf mee aan de slag gaan, maar met begeleiding van onze specialisten verloopt dit proces vaak sneller en soepeler. Doordat wij dagelijks bezig zijn met overdrachts- of verkooptrajecten kunnen we op detailniveau voorspellen wat er tijdens het traject kan gebeuren. Zo weten we precies wat de juiste momenten zijn om specifieke informatie met de kopende partij te delen, om zo bijvoorbeeld de meest gewenste financiële voorwaarden overeen te komen. Dit geeft je rust zodat je tot aan de daadwerkelijk verkoop of overdracht met plezier blijft ondernemen en je jouw vertrek onbewogen kunt voorbereiden.

“Voordenken, daar zit onze kracht” Robèrt Meijer Partner en Senior Consultant Corporate Finance

Jouw verkoop- of overdrachtstraject stap voor stap

We zijn in eerste instantie benieuwd naar wie je bent als mens en als ondernemer, naar jouw onderneming en wat jouw ambities zijn. We starten daarom altijd met een inventariserend gesprek, waarin we jouw gedachten, wensen en ideeën op een rijtje zetten. Vervolgens gaan we aan de slag met een analyse van de huidige organisatie en marktkansen en bepalen we de waarde van jouw bedrijf. Deze informatie wordt gebundeld in een aantrekkelijk verkoopmemorandum.

Ook gaan we op zoek naar potentiële kandidaat-kopers. Hebben we iemand gevonden die interesse heeft, dan gaan we samen met jou de voorfase van onderhandeling in. Hierbij wordt het verkoopmemorandum aan de mogelijke koper beschikbaar gesteld en adviseren we je over hoe je jouw bedrijf het beste kunt presenteren. Is ook de gezamenlijke ‘klik’ met de kandidaat-koper aanwezig, dan gaan we indien gewenst samen met jou de onderhandelingen aan.

Doeltreffend traject

Ons Corporate Finance team bestaat onder andere uit een waarderingsspecialist en een senior consultant, wat ons de nodige praktijkervaring geeft. Op het moment dat er fiscale, juridische of accountancy vraagstukken aan bod komen schakelen we direct met onze Bol-collega’s van de betreffende vakgebieden. Hierdoor verloopt het traject doeltreffend en soepel, waardoor we het meest gewenste resultaat voor jou kunnen realiseren.

Op zoek naar ondersteuning bij jouw bedrijfsoverdracht of -verkoop?

Bol Adviseurs helpt je graag!

Onze adviseurs nemen je gedurende het gehele traject bij de hand en ontzorgen je op alle aspecten die horen bij een overdracht of verkoop. Laat hier jouw gegevens achter, zodat we contact met je op kunnen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en/of kostenindicatie.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.