IT Audit

De IT Audit sluit aan op een trend in het bedrijfsleven. Organisaties worden steeds afhankelijker van informatiesystemen. Hierdoor neemt het belang van de betrouwbaarheid van informatiesystemen en informatiestromen toe. Daarnaast zien we een groeiende behoefte aan beter inzicht in de  IT-risico’s.

Ook de administratieve processen worden steeds vaker geautomatiseerd. Soms komt hierdoor de betrouwbaarheid van de financiële cijfers in de knel. Dit vormt een probleem voor de controle van de jaarrekening. In zo’n geval biedt onze IT Audit heldere aanknopingspunten om de financiële controle vlotter te laten verlopen.

Onze IT Auditors zijn onafhankelijke deskundigen. Tijdens een audit geven zij hun oordeel over:

  • kwaliteit van uw IT systemen
  • betrouwbaarheid van gegenereerde informatie
  • informatiebeveiliging
Samenvattend:

De IT Audit van Bol Adviseurs geeft inzicht in de betrouwbaarheid van uw IT en in uw informatiestromen. De auditor signaleert tekortkomingen. Ook geeft hij advies over mogelijke verbeteringen. Kortom, na de IT Audit heeft u meer inzicht en beschikt u over concrete handvatten om de IT in uw organisatie te optimaliseren.

Privacy Audit en Privacy Impact Assement (PIA)

Betrouwbaarheid van informatiestromen is erg belangrijk. Daarnaast zorgen actuele ontwikkelingen (zie ook: AVG) dat er meer aandacht is voor Privacy en Data Security.  Ook op deze punten willen organisaties risico’s beheersen. Als u kiest voor een Privacy Audit, stelt u vast in welke mate uw organisatie Privacy-proof is.

Daarnaast geeft de Privacy Impact Assessment (PIA), die in sommige gevallen verplicht is,  inzicht in welke privacy risico’s uw organisatie loopt. Ook geeft het inzicht in hoe adequaat uw maatregelen voor verwerking van persoonsgegevens daadwerkelijk zijn. En belangrijker: het assessment geeft handreikingen om in uw besluitvorming privacy risico’s nadrukkelijker mee te wegen. Daarmee draagt het assessment bij aan het beperken van uw privacy risico’s. En soms zelfs aan het voorkomen ervan.

ISAE 3402 verklaring

Het is lastig om de interne IT-kennis op pijl te houden. Dit maakt het uitbesteden van IT diensten en processen steeds gebruikelijker. Dit heeft echter wel tot gevolg dat IT-processen en bedrijfsdata zo (deels) in handen komen van een externe partij. Hierdoor ontstaan extra datarisico’s. Bedrijven vragen hun leverancier soms om aanvullende garanties om deze risico’s te kunnen waarborgen. ,Na uitvoering van de audit hiervoor, kan Bol Adviseurs de ISAE 3402-verklaring afgeven.

Samenwerking met NewDay

Sinds 2018 werkt Bol Adviseurs nauw samen met NewDay IT Risk & Assurance Services. Dankzij deze samenwerking kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van klanten op het gebied van IT, privacy en data security.

Interesse in een IT Audit, Privacy Audit of ISAE 3402?

Bol Adviseurs helpt u graag!

Laat hier uw contactgegevens achter. Eén van onze deskundige  IT Auditors neemt dan zo snel mogelijk contact op om uw situatie en de mogelijkheden vrijblijvend door te spreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.