Financiële Audit of Controle-opdracht

Heeft u meer dan vijftig medewerkers? Een balanstotaal van meer dan 6 miljoen euro? En een omzet groter dan 12 miljoen? Als u op minimaal twee van deze vragen ‘ja’ antwoordt, dan bent u verplicht om uw jaarrekening te laten controleren. Alleen een accountantskantoor met vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) mag zo’n verplichte controle uitvoeren. Vanzelfsprekend beschikt Bol Adviseurs over deze vergunning.

Controle van administratie en processen

Bij zo’n controle buigen onze accountants zich over de hele organisatie. We kijken naar de inrichting van de administratieve processen en naar de manier waarop uw interne controles zijn ingericht. We willen zeker weten dat u alle kosten op de juiste manier verantwoordt.  Ook controleren we of de omzet uit bedrijfsmatige activiteiten daadwerkelijk binnenkomt en of u deze juist en volledig in de boekhouding verwerkt.

We kijken niet alleen naar de administratie en financiële stromen, maar ook naar uw procedures. Denk bijvoorbeeld aan de controle van de totstandkoming van verkoopcontracten, het bepalen van prijzen/tarieven, het gevoerde voorraadbeheer en de registratie van zaken binnen uw personeelsmanagement.

Signaleren en oplossingen bieden

Tijdens de uitvoering van controles verzamelen we waardevolle informatie. Die gebruiken we om inzicht te geven in risico’s voor de organisatie. Ondernemers, bestuurders, toezichthouders en/of andere belanghebbenden lezen dit terug in onze rapportages. Hierin staan ook concrete suggesties voor het oplossen van de gesignaleerde knelpunten en problemen.

"Voor u is en blijft onze controle vooral een verplichting. Dat snappen we. Daarom doen we de controle efficiënt. Daarnaast streven we altijd naar het creëren van toegevoegde waarde." Ivan Maes Partner en Accountant bij Bol Adviseurs

Technologische ontwikkelingen vragen om andere controles

Nieuwe technologie is steeds belangrijker voor het succes van organisaties. Daarom is dit voor ons een belangrijk onderwerp bij de uitvoering van financiële audits. Steeds meer organisaties werken ‘in de cloud’. Het correct omgaan met vertrouwelijke gegevens van klanten en relaties is een must. Evaluatie van de IT-omgeving is dan ook een vast onderdeel van de audits die de accountants van Bol Adviseurs uitvoeren. We maken zelf tijdens de controle ook gebruik van nieuwe technologische mogelijkheden. Met onze slimme controle-software kunnen we uw bedrijfsdata integraal beoordelen.

Is technologie een cruciaal thema binnen uw bedrijfsvoering? Dan is het verstandig om te kiezen voor een aanvullende IT-audit. Binnen onze assurance praktijk is er een gespecialiseerd team van IT-auditors beschikbaar, die zo’n uitgebreide IT-audit voor u kunnen uitvoeren.

Controle van de controleur

We controleren u, maar zelf worden we ook elk jaar gecontroleerd door onze branchevereniging SRA. Kwaliteitsmanagement is key binnen Bol Adviseurs. Dit resulteert erin dat het oordeel van het SRA over de kwaliteit van onze dienstverlening al jaren buitengewoon positief is.

Als u kiest voor Bol Adviseurs voor de uitvoering van uw financiële audit, dan kunt u er dus op vertrouwen dat u een top-auditor in huis haalt. Onze accountants hebben verstand van zaken en zoeken naar alle mogelijkheden om extra toegevoegde waarde voor uw organisatie te bieden.

Wilt u een controle-opdracht voor uw bedrijf uit laten voeren?

Bol Adviseurs helpt u graag!

Wilt u Bol Adviseurs uitnodigen om een offerte uit te brengen voor het uitvoeren van een financiële controle in uw bedrijf? Laat dan uw gegevens hieronder achter. We nemen zo snel mogelijk contact met u op, zodat we met u de specificaties van uw situatie kunnen doornemen. Heeft u zelf een Request for Proposal samengesteld? Dan vragen we u dit te sturen naar binnendienst@boladviseurs.nl.

Sticker - offerte

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.