Coronacrisis-team Bol Adviseurs

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben veel invloed op het dagelijks leven in Nederland. Momenteel ondervindt iedereen de consequenties van het overheidsbeleid om het virus in te dammen. Onzekere tijden, zeker ook voor ondernemers. Vrijwel al onze klanten worden namelijk, in meer of mindere mate, door het coronavirus geraakt. De regering heeft inmiddels een breed steunpakket aan financiële noodmaatregelen aangekondigd voor het bedrijfsleven. Al deze ontwikkelingen volgen elkaar ook nog eens in razend tempo op: wat gisteren nog actueel was, kan vandaag al weer achterhaald zijn.

We kunnen ons daarom voorstellen dat in deze roerige tijden ondernemers door de bomen het bos niet meer zien en met veel vragen zitten. Daarom hebben we bij Bol Adviseurs een Coronacrisis-team opgezet. Een multidisciplinair team van professionals, ieder specialist op zijn of haar eigen vakgebied maar met een gezamenlijk doel: onze klanten door deze coronacrisis helpen. Op deze overzichtspagina vind je per onderwerp welke adviseurs er voor jou klaar staan om je verder te helpen. Daarnaast ondersteunen we je ook graag via ons corona-kennisdossier met actuele informatie, belangrijke berichtgeving, veelgestelde vragen en handige stappenplannen om zelf aan de slag te gaan. Klik hiervoor op onderstaande button.

Naar Coronadossier

Meest relevante onderwerpen:

NOW-desk

De tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) is een tegemoetkoming in de loonkosten en vervangt de werktijdverkorting. Nu de coronacrisis langer aanhoudt, is deze steunmaatregel tweemaal verlengd. Als gevolg van deze verlenging komen ondernemers voor nieuwe kwesties te staan. Moeten zij een aanvraag indienen voor de NOW 3.0 of is bedrijfseconomisch ontslag een optie? Loop ik het risico dat ik (een deel van) de toegekende subsidie uit de NOW 1.0 of 2.0 moet terugbetalen? Complexe vraagstukken waarbij het antwoord niet direct voor het oprapen ligt. Zeker als we rekening moeten houden met alle andere financiële steunmaatregelen die spelen en waar ook bepaalde voorwaarden en verplichtingen aan verbonden zijn.

De NOW-desk van Bol Adviseurs ontzorgt ondernemers op alle gebieden van de NOW-regelingen. Zo hebben we een QuickScan ontwikkeld om te bepalen of een terugbetalingsrisico voor jouw bedrijf zou kunnen spelen en kunnen we je adviseren over de te nemen vervolgstappen. Bas Jeckmans, Robin Geerts en Jeroen Reijs maken deel uit van deze NOW-desk. Bas, Robin en Danny zijn bereikbaar per telefoon of per mail via onderstaande buttons.

Bas: bel: 088 – 1211 346 of Direct contact met Bas
Robin: bel: 088 – 1211 316 of Direct contact met Robin
Jeroen: bel: 088 – 1211 314 of Direct contact met Jeroen

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

Vanaf 15 februari 2021 kunnen mkb-bedrijven, niet mkb-bedrijven met meer dan 250 werknemers en zzp’ers die als gevolg van de crisismaatregelen rondom het coronavirus minimaal 30% omzetverlies hebben geleden een Tegemoetkoming Vaste Lasten aanvragen van maximaal €330.000 voor mkb-bedrijven en €400.000 voor niet mkb-bedrijven. Deze variant van de TVL, ook wel de TVL Q1 2021 genoemd, helpt ondernemers in Nederland met het betalen van een deel van hun vaste lasten in de maanden januari, februari en maart 2021 en kan worden aangevraagd door ondernemers uit alle bedrijfssectoren.

Joyce de Graaff en Bas Jeckmans kunnen je meer vertellen over de precieze voorwaarden voor de TVL, de hoogte van de TVL-subsidie en kunnen je helpen bij het doen van een aanvraag. Joyce en Bas zijn bereikbaar per telefoon of via onderstaande buttons.

Bas: bel: 088 – 1211 346 of Direct contact met Bas
Joyce: bel: 088 – 1211 443 of Direct contact met Joyce

Fiscale noodmaatregelen

Ook op fiscaal gebied zijn er verschillende noodmaatregelen om de economische gevolgen van het coronavirus te verzachten. Zo is er de mogelijkheid om de voorlopige aanslagen inkomstenbelasting (IB) en vennootschapsbelasting (VPB) te verlagen, indien er als gevolg van het coronavirus minder winst verwacht wordt. Ook kan verzocht worden om uitstel van betaling van belastingen, zonder daarvoor een verzuimboete te krijgen. Fiscalist Marcel Peusens kan je uitleggen welke mogelijkheden er zijn en kan je helpen bij het indienen van een aanvraag bij de Belastingdienst. Marcel is bereikbaar per telefoon of via onderstaande button.

Marcel: bel: 088 – 1211 455 of Direct contact met Marcel

Borgstellingskrediet MKB & uitstel aflossing financieringen

Veel ondernemers lopen inkomsten of productie mis door het coronavirus. Liquiditeitsproblemen dienen zich dan al snel aan. Om deze het hoofd te kunnen bieden heeft de regering aangekondigd het Borgstellingskrediet voor het MKB (BMKB) te verruimen, waardoor de overheid voor een groot deel garant staat voor tijdelijk extra krediet. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om aflossingen op bestaande financieringen tijdelijk stop te zetten. Senior Consultant Corporate Finance Ralf Stubbe kan je helpen om de liquiditeit van je onderneming op peil te houden, bijvoorbeeld door het doen van een financieringsverzoek met BMKB of een aanvraag tot uitstel van aflossing. Ralf is bereikbaar per telefoon of per mail via onderstaande button.

Ralf: bel: 088 – 1211 393 of Direct contact met Ralf

Betalingsonmacht en insolventiebegeleiding

De ingestelde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn zeer ingrijpend en kunnen grote financiële gevolgen hebben voor ondernemers. Ondanks het steunpakket aan financiële noodmaatregelen vallen faillissementen niet uit te sluiten. In het geval van een (dreigend) faillissement als gevolg van het coronavirus is het van belang tijdig te schakelen met een specialist, om eventuele schade zo veel mogelijk te beperken. Juristen Renate Baken en Eline van Elst kunnen je ondersteunen door middel van insolventiebegeleiding, bijvoorbeeld door te helpen bij het maken van een melding van betalingsonmacht. Ook in het geval van incasso’s of andere betalingsproblemen staan zij voor je klaar. Renate en Eline zijn bereikbaar per telefoon of per mail via onderstaande buttons.

Renate: bel: 088 – 1211 339 of Direct contact met Renate
Eline: bel: 088 – 1211 470 of Direct contact met Eline

Discussie omtrent Algemene voorwaarden en Leveringsverplichtingen

Ondernemers kunnen door de maatregelen rondom het Coronavirus te kampen krijgen met (toe)leveringsproblemen. Discussies rondom aansprakelijkheid en overmacht liggen dan op de loer. Juist nu is het daarom belangrijk om inzicht te hebben in de afspraken die met afnemers of toeleveranciers zijn gemaakt en om te weten op welke wetgeving je je kunt beroepen wanneer een dergelijke discussie ontstaat. Juristen Renate Baken en Eline van Elst kunnen je hierbij helpen. Ze zijn bereikbaar per telefoon of per mail via onderstaande buttons.

Renate: bel: 088 – 1211 339 of Direct contact met Renate
Eline: bel: 088 – 1211 470 of Direct contact met Eline

Grensoverschrijdende vraagstukken

De uitbraak van het coronavirus stopt niet aan de grens; het is een wereldwijde crisis. Elk land treft zijn eigen maatregelen om het virus in te dammen, wat leidt tot veel verschillende wet- en regelgevingen en steunmaatregelen. Ondernemers die actief zijn in het buitenland kunnen hierdoor te maken krijgen met ingewikkelde grensoverschrijdende vraagstukken. Internationaal belastingadviseur Kevin Smit houdt continu de buitenlandse ontwikkelingen in de gaten om de financiële gevolgen voor internationaal georiënteerde ondernemingen te kunnen beperken. Middels ons internationale netwerk kunnen mogelijkheden en oplossingen verkend worden. Kevin is bereikbaar per telefoon of per mail via onderstaande button.

Kevin: bel: 088 – 1211 319 of Direct contact met Kevin

Overige onderwerpen

De Coronacrisis heeft verregaande invloed op allerlei facetten van het bedrijfsleven. Staat jouw specifieke vraag of onderwerp niet in bovenstaand lijstje? Dan kun je bij Robèrt of Paul terecht! Zij staan aan het hoofd van het Coronacrisis-team van Bol Adviseurs en houden het overzicht op de laatste ontwikkelingen rondom het Coronavirus en de steunmaatregelen vanuit de overheid. Robèrt en Paul zijn bereikbaar per telefoon of per mail via onderstaande buttons.

Robèrt: bel: 088 – 1211 372 of Direct contact met Robèrt
Paul: bel: 088 – 1211 341 of Direct contact met Paul

 

Hulp nodig als gevolg van het Coronavirus? Neem contact op met het Coronacrisis-team van Bol Adviseurs!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.