Coronacrisis-team Bol Adviseurs

Direct na de uitbraak van het coronavirus hebben we bij Bol Adviseurs een Coronacrisis-team opgezet. Een multidisciplinair team van professionals, ieder specialist op zijn of haar eigen vakgebied maar met een gezamenlijk doel: onze klanten door deze coronacrisis helpen. Op deze overzichtspagina vind je per onderwerp welke adviseurs er voor jou klaar staan om je verder te helpen. Daarnaast ondersteunen we je ook graag via ons corona-kennisdossier met actuele informatie, belangrijke berichtgeving, veelgestelde vragen en handige stappenplannen om zelf aan de slag te gaan. Klik hiervoor op onderstaande button.

Naar coronadossier

NOW-desk

De tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) is een tegemoetkoming in de loonkosten en vervangt de werktijdverkorting. De NOW-desk van Bol Adviseurs ontzorgt ondernemers op alle gebieden van de NOW-regelingen. Zo hebben we een QuickScan ontwikkeld om te bepalen of een terugbetalingsrisico voor jouw bedrijf zou kunnen spelen en kunnen we je adviseren over de te nemen vervolgstappen. Bas Jeckmans, Robin Geerts en Jeroen Reijs maken deel uit van deze NOW-desk. Bas, Robin en Danny zijn bereikbaar per telefoon of per mail via onderstaande buttons.

Bas: bel: 088 – 1211 346 of Direct contact met Bas
Robin: bel: 088 – 1211 316 of Direct contact met Robin
Jeroen: bel: 088 – 1211 314 of Direct contact met Jeroen

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

Mkb-bedrijven en niet mkb-bedrijven met meer dan 250 werknemers en zzp’ers die als gevolg van de crisismaatregelen rondom het coronavirus minimaal 30% omzetverlies hebben geleden kunnen een Tegemoetkoming Vaste Lasten (hierna: TVL) aanvragen van maximaal €550.000 voor mkb-bedrijven en €600.000 voor niet mkb-bedrijven.

Joyce de Graaff en Bas Jeckmans kunnen je meer vertellen over de precieze voorwaarden voor de TVL, de hoogte van de TVL-subsidie en kunnen je helpen bij het doen van een aanvraag. Joyce en Bas zijn bereikbaar per telefoon of via onderstaande buttons.

Bas: bel: 088 – 1211 346 of Direct contact met Bas
Joyce: bel: 088 – 1211 443 of Direct contact met Joyce

Uitstel van belastingen

Ook op fiscaal gebied zijn er verschillende noodmaatregelen om de economische gevolgen van het coronavirus te verzachten. Zo is er de mogelijkheid om de voorlopige aanslagen inkomstenbelasting (IB) en vennootschapsbelasting (VPB) te verlagen, indien er als gevolg van het coronavirus minder winst verwacht wordt. Ook kan verzocht worden om uitstel van betaling van belastingen, zonder daarvoor een verzuimboete te krijgen. Fiscalist Marcel Peusens kan je uitleggen welke mogelijkheden er zijn en kan je helpen bij het indienen van een aanvraag bij de Belastingdienst. Marcel is bereikbaar per telefoon of via onderstaande button.

Marcel: bel: 088 – 1211 455 of Direct contact met Marcel

Financieringsvraagstukken

Veel ondernemers zijn inkomsten of productie misgelopen door het coronavirus, met mogelijke liquiditeitsproblemen tot gevolg. Senior Consultant Corporate Finance Ralf Stubbe kan je helpen om de liquiditeit van je onderneming op peil te houden, bijvoorbeeld door het doen van een financieringsverzoek met BMKB of een aanvraag tot uitstel van aflossing. Ralf is bereikbaar per telefoon of per mail via onderstaande button.

Ralf: bel: 088 – 1211 393 of Direct contact met Ralf

Betalingsonmacht en insolventiebegeleiding

Ondanks het steunpakket aan financiële noodmaatregelen vallen faillissementen niet uit te sluiten. In het geval van een (dreigend) faillissement als gevolg van het coronavirus is het van belang tijdig te schakelen met een specialist, om eventuele schade zo veel mogelijk te beperken. Juristen Renate Baken en Eline van Elst kunnen je ondersteunen door middel van insolventiebegeleiding, bijvoorbeeld door te helpen bij het maken van een melding van betalingsonmacht. Ook in het geval van incasso’s of andere betalingsproblemen staan zij voor je klaar. Renate en Eline zijn bereikbaar per telefoon of per mail via onderstaande buttons.

Renate: bel: 088 – 1211 339 of Direct contact met Renate
Eline: bel: 088 – 1211 470 of Direct contact met Eline

Discussie omtrent Algemene voorwaarden en Leveringsverplichtingen

Ondernemers kunnen door de maatregelen rondom het Coronavirus te kampen krijgen met (toe)leveringsproblemen. Discussies rondom aansprakelijkheid en overmacht liggen dan op de loer. Juist nu is het daarom belangrijk om inzicht te hebben in de afspraken die met afnemers of toeleveranciers zijn gemaakt en om te weten op welke wetgeving je je kunt beroepen wanneer een dergelijke discussie ontstaat. Juristen Renate Baken en Eline van Elst kunnen je hierbij helpen. Ze zijn bereikbaar per telefoon of per mail via onderstaande buttons.

Renate: bel: 088 – 1211 339 of Direct contact met Renate
Eline: bel: 088 – 1211 470 of Direct contact met Eline

Grensoverschrijdende vraagstukken

De uitbraak van het coronavirus stopt niet aan de grens; het is een wereldwijde crisis. Elk land treft zijn eigen maatregelen, wat leidt tot veel verschillende wet- en regelgevingen en steunmaatregelen. Ondernemers die actief zijn in het buitenland kunnen hierdoor te maken krijgen met ingewikkelde grensoverschrijdende vraagstukken. Internationaal belastingadviseur Kevin Smit houdt continu de buitenlandse ontwikkelingen in de gaten om de financiële gevolgen voor internationaal georiënteerde ondernemingen te kunnen beperken. Middels ons internationale netwerk kunnen mogelijkheden en oplossingen verkend worden. Kevin is bereikbaar per telefoon of per mail via onderstaande button.

Kevin: bel: 088 – 1211 319 of Direct contact met Kevin

Overige onderwerpen

De Coronacrisis heeft verregaande invloed op allerlei facetten van het bedrijfsleven. Staat jouw specifieke vraag of onderwerp niet in bovenstaand lijstje? Dan kun je bij Robèrt of Paul terecht! Zij staan aan het hoofd van het Coronacrisis-team van Bol Adviseurs en houden het overzicht op de laatste ontwikkelingen rondom het Coronavirus en de steunmaatregelen vanuit de overheid. Robèrt en Paul zijn bereikbaar per telefoon of per mail via onderstaande buttons.

Robèrt: bel: 088 – 1211 372 of Direct contact met Robèrt
Paul: bel: 088 – 1211 341 of Direct contact met Paul

 

Hulp nodig als gevolg van het Coronavirus? Neem contact op met het Coronacrisis-team van Bol Adviseurs!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.