Grensoverschrijdende financiering

Gepubliceerd door Toine (Directielid | Belastingadviseur | International Business Expert) op 24 januari 2017

Je wil met je bedrijf verder dan de landsgrens. Je krijg al snel te maken met grensoverschrijdende financiering. Een complexe zaak. Om je bedrijf te financieren kun je een Nederlandse of een buitenlandse financier zoeken. Deze laatste optie verdient de voorkeur, zo verminder je valuta-risico’s. Daarbij hebben veel Nederlandse banken een internationaal netwerk waar je gebruik van kunt maken.

Een belangrijk en complex aspect bij internationale financiering zijn de gevolgen op fiscaal gebied. De fiscale structuur, de mogelijkheden en de onmogelijkheden daarvan, bepaalt in veel gevallen welke financiering de beste oplossing is. Soms is het financieel voordeliger om in Nederland de financiering af te sluiten en die door te lenen naar andere landen. Aan de andere kant kunnen er praktische voordelen zijn om de financiering juist in het buitenland te regelen.

Bij grensoverschrijdende financiering doe je er goed aan experts te laten kijken naar de mogelijkheden en fiscale gevolgen van je financiering. De ervaring in dergelijke trajecten van de adviseurs van Bol kunnen je helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Denk ook aan exportkredietfaciliteiten

De Nederlandse en Europese overheid beschikken over exportkredietfaciliteiten die je in bepaalde gevallen kunt gebruiken. Zeker als je wil investeren in landen waarvoor je eigenlijk geen kredietverzekering kunt krijgen. Denk hierbij aan landen in het Midden-Oosten of sommige Afrikaanse landen.

Stel je vraag aan Toine Geesink

Heb jij een vraag over dit onderwerp? Stuur een berichtje naar Toine