Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

Zijn mijn plannen realistisch?

Het is belangrijk om te onderzoeken of uw plannen realistisch zijn. Doorgaans komt u die vraag al tegen bij het opstellen van uw ondernemingsplan. Bij een eventuele financieringsaanvraag zal de bank dit zeker met u bespreken. In veel gevallen zult u gebruik moeten maken van een adviseur om te bekijken of uw plannen realistisch zijn.

Bij Bol hebben we veel ervaring met starters. We gaan heel kritisch kijken naar uw uitgangspunten. Vervolgens onderzoeken we wat u volgens ons maximaal zou kunnen realiseren aan omzet en op welke termijn die tot stand zou kunnen komen. We kunnen dat doen omdat we beschikken over experts met zeer goede kennis van diverse markten. Zij kunnen mede met behulp van rekenmodellen prima een realistisch financieel plaatje maken van uw plannen. Dat kunt u dan in uw totale plan voegen en meenemen naar de bank om met een goed onderbouwde financieringsaanvraag te komen.

Veelgestelde vragen

Waar moet een ondernemings-/ businessplan aan voldoen?

Antwoord: Het ondernemingsplan bestaat veelal uit de volgende onderdelen:

  • uw persoonlijke gegevens: NAW gegevens, maar ook uw persoonlijke vaardigheden;
  • uw bedrijfsidee: gegevens over de rechtsvorm, vestigingslocatie en de activiteiten die u wilt gaan voeren;
  • marktanalyse: analyse van de markt, waarbij gebruik kan worden gemaakt van bijvoorbeeld de SWOT-analyse en het vijfkrachtenmodel van Porter;
  • inrichting van de organisatie: informatie over eventuele personeelsleden etc.;
  • financiële gegevens: onder meer informatie over hoe u uw onderneming wilt financieren en welk resultaat de eerste jaren wordt verwacht.

U kunt ook uw ondernemingsplan samen met één van onze adviseurs opstellen. Neem hiervoor contact op met de afdeling Corporate Finance van Bol Adviseurs.

Wat kan dienen als zekerheid?

Antwoord: U kunt zekerheid verstrekken in de vorm van bijvoorbeeld een hypotheekrecht op uw woning, een persoonlijke borgstelling of een pandrecht op de aandelen in uw vennootschap.