Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

Waarom een bedrijf overnemen?

Als ondernemer kunt u uw onderneming op eigen kracht laten groeien, maar een organisatie overnemen kan ook een interessante mogelijkheid zijn. Een overname kan u bijvoorbeeld voordelen brengen als:

  • efficiënter werken;
  • kostenbesparing;
  • marktaandeel vergroten;
  • een groter marktgebied bedienen;
  • toegang tot een netwerk bieden;
  • minder afhankelijk zijn.

Helaas leidt een overname niet altijd tot succes. In de praktijk wordt de mate van succes vooral bepaald door het al dan niet hebben van een duidelijke toekomstvisie op uw bedrijf. U dient in alle gevallen  meerdere scenario’s naast elkaar te leggen, zodat u niet alleen de optimistische kant van de overname ziet, maar ook de nadelen. Denkt u bijvoorbeeld aan het synergievoordeel dat u wilt behalen: hoe realistisch is dat voordeel eigenlijk in wisselende marktomstandigheden?

Hoe bepaalt u uw strategie?

Een overname moet passen in uw strategie. Een over te nemen onderneming moet een bijdrage leveren aan uw ondernemingsdoelstellingen. Waar wilt u met uw organisatie zijn over tien jaar? Welke markten of klanten wilt u bedienen? Met welk product of welke dienst? Dit zijn het soort vragen waarop u voorafgaand aan een overname antwoord moet kunnen geven.

De voordelen van een overname

Overnemen om de continuïteit van het (familie)bedrijf te waarborgen

Overname als investering: kans of risico?

Overnemen om te internationaliseren

En de nadelen?

Onze specialisten op de afdeling Corporate Finance geven u inzicht in welke mate uw overname toegevoegde waarde biedt voor uw bedrijf. Zij kunnen u ondersteunen bij het ontwikkelen van uw toekomstvisie op uw bedrijf. Als alle signalen op groen staan kunnen zij u vervolgens helpen bij het daadwerkelijke overnameproces.