Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

Arbeidsongeschiktheid DGA

Ondernemers dienen zelf voor verschillende verzekeringen te zorgen. De directeur-grootaandeelhouder (DGA) wordt in sommige gevallen ook als een soort ondernemer beschouwd. Daardoor dient de DGA meestal (maar niet altijd!) zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten omdat hij niet onder de wettelijke regeling (WAO/WIA) valt. Bij Bol sluiten we geen verzekeringen af, maar we kunnen u wel adviseren als het gaat om wat u het beste kunt verzekeren en waar u deze kosten het beste kunt onderbrengen.

Als het gaat om wat u het beste kunt verzekeren, is een afweging mogelijk tussen het verzekeren van uw inkomsten, uw functie, of een combinatie daarvan. Als u bijvoorbeeld arbeidsongeschikt wordt, maar u heeft een zakelijke partner die uw taken kan overnemen, is de situatie anders dan wanneer u er alleen voor staat. Het is belangrijk daar bijtijds met sleutelfiguren in uw onderneming goede afspraken over te maken. Ook speelt de aard mee van de arbeidsovereenkomst die u met uw BV heeft en een daarin eventueel opgenomen doorbetalingsregeling. De uitkering moet daar wel bij passen.

Wat betreft de kosten kunt u ervoor kiezen deze in uw BV onder te brengen of de kosten vanuit privé te betalen. Onze adviseurs kunnen uw specifieke situatie bekijken en u helpen daarin goede keuzes te maken.

Veelgestelde vragen

Is een DGA verplicht een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten?

Antwoord: Nee, u bent zeker niet verplicht om dat te doen. Allereerst dient u na te gaan of u niet onder de wettelijke verzekering voor arbeidsongeschiktheid, de WAO/WIA, valt. Een DGA valt verplicht onder de WAO/WIA als hij voor die verzekering als een werknemer wordt beschouwd. De regels daarvoor zijn erg complex dus laat u altijd goed adviseren. Maar kort gezegd is daarvan sprake als de DGA zijn eigen ontslag niet kan tegenhouden en dus in dat opzicht een andere positie inneemt dan een gewone werknemer. Als de DGA niet onder de WAO/WIA valt, dient hij zelf voor een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid te zorgen. Een DGA die wel onder de WAO/WIA valt, kan zich uiteraard aanvullend verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.