Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

Belonen: primaire arbeidsvoorwaarden

Primaire arbeidsvoorwaarden gaan over het geld dat u uw medewerker elke maand of vier weken betaalt. Wat is een redelijke beloning? En welke voorwaarden stelt u daaraan, oftewel welke kennis en vaardigheden verwacht u bij elke functie? Een medewerker zal ook inzicht willen hebben in de toekomst: wat zijn de groeimogelijkheden in zijn richting en hoe vertalen die zich in geld? En heel belangrijk, waaraan koppelt u de salarisverhoging? Allemaal vragen die moeten worden beantwoord.

Waarom werken met een ‘salarisgebouw’?

De koppeling tussen competenties en beloning

Wat moet u aan iemand betalen (salaris benchmark)?

Hoe bepaalt u salarisverhogingen?

Veelgestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste aspecten bij salarisvaststelling?

Antwoord: Als het salaris niet in de CAO of het salarishuis is voorgeschreven zijn aspecten als opleidingsniveau, werkervaring, verantwoordelijkheid van de functie en afbreukrisico de belangrijkste aspecten bij het vaststellen van het salaris. Daarnaast kan krapte op de arbeidsmarkt van invloed zijn, waardoor toch een hoger salaris wordt vastgesteld.

Moet een werkgever na 1 jaar een salarisverhoging geven?

Antwoord: Dat is afhankelijk of dit in het salarishuis of CAO is afgesproken of niet. Voor jeugdigen tot 23 jaar is het gebruikelijk dat een leeftijdsverhoging ook tot een salarisverhoging leidt maar, behalve bij toepassing van het minimumjeugdloon, dat is niet wettelijk voorgeschreven.