Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

Gezondheid en veiligheid

U heeft als ondernemer de verantwoordelijkheid voor de gezondheid en veiligheid van uw personeel. Dat betekent dat u verplicht een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RIE) laat maken. Ook stelt u een preventiemedewerker aan en werkt u samen met een arbo-arts en arbeidsdeskundige. In geval van langdurige ziekte van één van uw medewerkers, bent u verplicht een re-integratieplan op te stellen.

De professionals van Bol zijn hierbij in te huren als case- manager of procesbegeleider. Ook voor losse adviezen of met gerichte vragen kunt u bij hen terecht.

Risico Inventarisatie & Evaluatie (RIE)

Arbo-arts en arbeidsdeskundige

Re-integratie

Veelgestelde vragen

Is een werkgever verantwoordelijk voor de (externe) werkplek bij een klant?

Antwoord: Iedere werkplek kent risico’s waarover u de medewerker verplicht moet voorlichten. Dit geldt ook voor de risico’s die bij een externe werkplek horen. Veiligheidsvoorzieningen en beschermingsmiddelen moeten in dit geval door de klant geregeld worden. Bespreek dit vooraf met uw klant of relatie en leer medewerkers hier actief mee om te gaan.

Kan re-integratie volledig aan de arbodienst worden overgelaten?

Antwoord: Nee, u blijft altijd eindverantwoordelijk voor de re-integratie activiteiten. De arbodienst kan hierin een actieve rol hebben, maar ook van werkgever en werknemer worden inspanningen verlangd. Heeft u niets gedaan dan bestaat het risico dat na de beoordeling van het re-integratiedossier het UWV een extra jaar loondoorbetaling oplegt.