Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

Werving en Selectie

Bij vertrek van één van uw medewerkers, wilt u deze werkplek zo snel mogelijk opvullen. U kunt dan zelf kandidaten werven en selecteren of uitbesteden aan een gekwalificeerd bureau. Dit geldt ook bij uitbreiding van personeel.

De keuze voor zelf doen of uitbesteden is mede afhankelijk van uw beschikbare tijd, ervaring met werving en selectie, uw financiële situatie en/of de in te vullen vacature. Wat komt daar dan zoal bij kijken?

Vacatureprofiel maken

Vacature uitzetten

Sollicitaties beoordelen

Sollicitatiegesprek voeren

Veelgestelde vragen

Is het verstandig medewerkers kennis te laten maken met de kandidaten?

Antwoord: Het is verstandig om de laatst overgebleven kandidaten kennis te laten maken met de toekomstige collega’s. Zo kan over en weer een indruk gevormd worden of het zal passen. Bovendien kunnen praktische aspecten besproken worden die in het gesprek wellicht nog niet aan de orde zijn geweest. Dit gesprek vindt alleen met de collega’s plaats. Zij geven na het gesprek een terugkoppeling aan degene die de uiteindelijke keuze maken.

Hoe vindt je de geschikte kandidaat?

Antwoord: In een steeds krapper wordende arbeidsmarkt en een gebrek aan instroom in bepaalde beroepsgroepen wordt het steeds lastiger de geschikte kandidaat te vinden. Daarom is het verstandig aan een eigen bestand te werken opgebouwd uit open sollicitaties, bekenden en kandidaten uit voorgaande procedures. Als dat niet beschikbaar is kan gericht gezocht worden via branchespecifieke media zoals vakbladen, speciale vacaturesites, of branchegerichte wervingsbureaus en headhunters. Als de vacature algemener is kunnen ook uitzendbureaus en advertenties in regionale- of dagbladen ingezet worden.