Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

Inwerken en introductie

Zorg voor een draaiboek voor de introductie van nieuwe werknemers. Vanaf de eerste officiële werkdag dient iemand de nieuwkomer kennis te laten maken met collega’s, producten en de procedures in uw onderneming. En verder met externe partijen, zoals klanten of leveranciers. Daarna kan het inwerken beginnen: het thuisraken in de functie.

Wat u ook doet of hoe u het ook organiseert, besef dat u hiermee meteen uw eigen signatuur afgeeft. Met de introductie zet u de toon, een goed voorbeeld doet goed volgen!

Wat moet ik regelen voor de introductie?

Hoe werk ik iemand in?

Het personeelshandboek

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een inwerkperiode?

Antwoord: Het is raadzaam de inwerkperiode over de proeftijd te verdelen. Zo kunnen de ervaringen tijdens het inwerken meegenomen worden in het besluit om al dan niet in de proeftijd te stoppen.

Wie is verantwoordelijk voor het inwerken van een nieuwe medewerker?

Antwoord: De eindverantwoordelijkheid ligt bij de direct leidinggevende. Dit kan ook de mentor zijn, maar deze rol kan ook door een ervaren collega ingevuld worden. Instructie over onderwerpen wordt in principe gegeven door diegene in de organisatie die daar verantwoordelijk voor is. Zo kan de personeelsverantwoordelijke de huisregels toelichten en de arbo-coördinator de veiligheidsprocedures.