Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

Arbeidscontracten

Arbeidscontracten zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn echter twee hoofdsoorten arbeidscontracten: contracten voor bepaalde tijd en voor onbepaalde tijd.

Voor contracten voor bepaalde tijd geldt dat u in beginsel drie contracten voor bepaalde tijd kunt sluiten in een periode van 24 maanden (2jaar). Bij een vierde contract dan wel overschrijding van de 24 maanden geldt het contract op grond van de wet voor onbepaalde tijd. Dit noemt men ook wel "de Ketenregeling". Denk hierbij ook aan eventuele voorafgaande perioden via bijvoorbeeld een uitzendbureau. Alleen bij CAO kan worden afgeweken van de ketenregeling.

LET OP! De wetgeving omtrent de ketenregeling is gewijzigd per 1 juli 2015. Voorheen mocht u drie contracten in een periode van 3 jaar sluiten. Het kan zijn dat er op grond van de cao overgangsrecht van toepassing is.

Naast de fulltime of parttime arbeidsovereenkomst bestaan er ook nog andere vormen van arbeidsrelaties, waarvoor verschillende overeenkomsten worden gebruikt:

  • oproepkrachten
  • freelancer
  • uitzendkrachten

Bij het opstellen van uw contracten kunnen de adviseurs van Bol met u meedenken en ze kunnen uw contracten ook controleren op de actuele wet- en regelgeving. Uiteraard kunt u het opstellen van contracten ook aan ze uitbesteden. Indien gewenst bewaken ze voor u de contractduur, u krijgt dan een signaal als een contract bijna afloopt.

Welke elementen zet u in een arbeidscontract?

Proeftijd

Opzegtermijn

Veelgestelde vragen

Moet je altijd een opzegtermijn toepassen?

Antwoord: In principe wel. De opzegtermijn geeft de medewerker tijd iets anders te zoeken en de werkgever tijd om het vertrek op te vangen. Beide partijen mogen echter ook afspreken per direct te stoppen en de opzegtermijn niet te benutten. Een uitkering van een medewerker gaat echter pas na de opzegtermijn in. Er kan in die situaties dus een gat ontstaan.

Kan een contract altijd opgezegd worden?

Antwoord: Nee, contracten voor bepaalde tijd lopen door tot de opgenomen einddatum. Alleen als overeengekomen is dat tussentijds opgezegd kan worden is het mogelijk eerder te stoppen. Daarnaast zijn er in de wet opzegverboden opgenomen. Zo mag een contract niet worden opgezegd als iemand ziek is. Bovendien moet de werkgever voor het opzeggen een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. Wordt deze niet verstrekt dan mag ook niet opgezegd worden.