Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

In de rol van leidinggevende

Niet iedere ondernemer is een goede leidinggevende, zoals ook niet iedere leidinggevende een goede ondernemer is.

Veel ondernemers zijn excellente vakmensen, die vanuit de passie voor een vak of product  een eigen bedrijf starten. Succes vraagt hen vervolgens om mensen in dienst te nemen, maar delegeren is een vak apart. Juist als iemand een specialist is, met veel kennis van zake, zal deze in veel gevallen het liever zelf doen.

Een leidinggevende bewaakt wat er gedaan moet worden. Voor vandaag, maar ook voor de volgende maanden. Met een helikopterview en een visie op de toekomst. Als leidinggevende moet u het dagelijkse kunnen managen en tegelijkertijd kunnen overstijgen, om de korte én lange termijn doelen te halen.

Idealiter zou ieder personeelslid op elk niveau zijn dagelijks werk zelf goed moeten managen en leiding moeten geven aan zijn eigen functie. Dat vraagt om ontwikkeling en persoonlijke groei.

Leidinggevende versus medewerkers

Beter delegeren

Effectiever personeelsmanagement

Veelgestelde vragen

Hoe krijgt een ondernemer inzicht in zijn leiderschapsstijl?

Antwoord: Een praktische aanpak hiervoor is dit te bespreken met uw medewerkers. Zij kunnen feedback geven hoe u hen aanstuurt. Daarmee ervaart u wat uw stijl in de praktijk is en hoe dat bij de doelgroep overkomt.

U kunt uzelf ook laten testen, bijvoorbeeld door onze adviseurs een PPA analyse te laten maken. Hiermee krijgt u duidelijkheid over de persoonskenmerken die uw gedrag in de werksituatie beïnvloeden en daarmee inzicht in de stijl van leidinggeven. Tot slot kunt u ook managementtrainingen volgen.

Wat als een ondernemer niet voldoende leidinggevende capaciteiten heeft?

Antwoord: Als de onderneming groeit wordt ook de 'span of control' voor leidinggevenden groter. Kunt u dit niet aan, of wilt u dit niet, dan is het belangrijk goede plaatsvervangers te zoeken die deze rol van u overnemen. Dit kunnen nieuwe leidinggevenden zijn, maar ook kunnen medewerkers of teams een deel van de verantwoordelijkheid overnemen. Bovendien kunt u door een goede organisatie van werkprocessen en standaardisatie controle in het werk inbouwen.