Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

Strategische oriëntatie

Als u zich strategisch (her)oriënteert, moet u altijd bij uzelf beginnen. Wat wilt u? Wilt u uw bedrijf wel verder uitbouwen? Wilt u die andere markt wel aanboren? Wilt u wel zoveel personeel in dienst nemen? En zo ja, beseft u wat er dan voor u gaat veranderen? Blijft u er dan plezier in houden? Bij Bol zullen we u graag wijzen op de mogelijkheden in de markt, helpen we u graag te groeien, maar we vinden het zeker zo belangrijk dat u met plezier blijft ondernemen. Dat is ook ondernemend denken. Bij uw strategische oriëntatie zult u dus randvoorwaarden moeten meenemen die ervoor zorgen dat u dat plezier behoudt.

Een strategische oriëntatie helpt u opnieuw te focussen op uw doelstellingen. Zo nu en dan terugkeren naar de oorsprong is van groot belang;

  • Wat is uw hoofddoel?
  • Waar doet u het ook alweer allemaal voor?

Een strategische (her)oriëntatie helpt u om opnieuw te focussen. U kunt het zien als een ijkpunt, een nulmeting vanwaar u de toekomst in gaat. Want als u niet weet waar u nu staat, hoe kunt u dan bepalen waar u in de toekomst wilt staan?

Belangrijke strategische vragen

Strategie: Van theorie naar praktijk

Als u de antwoorden heeft op de belangrijkste vragen, is het van belang dat u deze vertaalt naar een heldere strategie. Deze bespreekt u vervolgens met de keyplayers in uw organisatie. Creëer draagvlak, stel de strategie indien nodig bij en maak met uw management een realistische planning voor de uitvoering daarvan. U kunt de te zetten stappen vertalen en onderverdelen in bijvoorbeeld maanddoelen. Een maand is een termijn die beter te overzien is. Voor uzelf, maar ook voor uw werknemers.

De organisatieadviseurs van Bol kunnen hun ervaring inzetten om u te helpen bij het in kaart brengen van uw strategie, voor het creëren van draagvlak daarvoor én kunnen u ondersteunen bij de vertaalslag naar de praktijk.