Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

Rob swipes Bol Logo

De internationale ondernemingsstructuur

Wilt u uw onderneming uitbreiden naar het buitenland? Of u bent al in het buitenland actief en vraag u zich af of de zaken goed zijn georganiseerd? U kunt buitenlandse activiteiten op diverse manieren structureren: via een filiaal dan wel via een aparte vennootschap. Bol Adviseurs adviseert u graag over een passende oplossing.

Buitenlandse activiteiten kunt u opstarten vanuit uw Nederlandse onderneming. U beschikt dan over filiaal (ook wel vaste inrichting genoemd) in het buitenland. Buitenlandse klanten handelen dan juridisch met uw Nederlandse onderneming. U kunt er voor kiezen om in het buitenland een nieuwe vennootschap op te richten. Van daaruit start u de buitenlandse activiteiten.

De keuze tussen filiaal of venootschap

Al actief in het buitenland?

Veelgestelde vragen

Kan ik een deel van mijn Nederlandse onderneming verplaatsen naar het buitenland?

Antwoord: Ja, u kunt een deel van uw Nederlandse onderneming verplaatsen naar het buitenland. Dit deel kunt u bijvoorbeeld gebruiken om een filiaal te starten of kunt u inbrengen in een buitenlandse vennootschap. Overbrengen van een deel van uw onderneming leidt over het algemeen tot belastingheffing in Nederland. U kunt ook denken aan het starten van een deel van uw activiteiten in het buitenland en gebruik maken van andere activiteiten en diensten van uw Nederlandse onderneming. Bol Adviseurs denkt graag met u mee. De activiteiten van uw onderneming en uw wensen zijn bij ons leidend voor de beste oplossing.