Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

Transfer Pricing

Doet u zaken met (buitenlandse) groepsonderdelen binnen uw onderneming? Diverse lokale belastingautoriteiten kunnen dan voor moeilijkheden zorgen. Wilt u correcties, boetes en uitvoerige discussies over de verdeling van de winst voorkomen? Dan is een transfer pricing beleid en het succesvol implementeren hiervan erg belangrijk.

Wat is Transfer Pricing?

Transfer Pricing in Nederland

Hoe stel ik een Transfer Pricing beleid op?

Veelgestelde vragen

Is het noodzakelijk om een benchmark onderzoek te laten verrichten?

Antwoord: Nee, niet in alle gevallen. Afhankelijk van de aard en activiteiten van uw onderneming kunt u ook op andere manieren de zakelijkheid van de transacties en van de prijs aantonen. Het aantonen van de zakelijkheid is tevens afhankelijk van de gebruikte verrekenprijsmethode.

Speelt transfer pricing alleen een rol in internationale verhoudingen?

Antwoord: Nee, ook bij binnenlandse verhoudingen is het belangrijk om de onderlinge activiteiten en prijzen goed in kaart te brengen. De transfer pricing wetgeving is niet alleen van toepassing op transacties over de grenzen heen. Groepsvennootschappen die zaken doen met vennootschappen die onderdeel uitmaken van de zelfde Nederlandse fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting, zullen wel minder snel geconfronteerd worden met transfer pricing.

Dient voor elk land een apart transfer pricing onderzoek te worden uitgevoerd?

Antwoord: Meestal niet. De meeste landen sluiten aan bij de door de OECD bekend gemaakte transfer pricing regels. Vaak volstaat één transfer pricing documentatie die in alle landen gebruikt kan worden. In sommige landen wordt geëist dat de transfer pricing documentatie in de eigen taal wordt opgesteld. De Nederlandse fiscus neemt genoegen met Engelstalige documentatie.