Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

Grensoverschrijdende financiering

Grensoverschrijdende financiering is een complexe zaak. Om uw bedrijf te financieren kunt u een Nederlandse of een lokale financier zoeken. Deze laatste optie heeft de voorkeur, omdat u daarmee doorgaans valuta-risico’s kunt verminderen. Veel Nederlandse banken hebben een internationaal netwerk waar u gebruik van kunt maken. Door de economische crisis in de afgelopen jaren, is dat netwerk echter een stuk kleiner geworden.

Een belangrijk aspect waar u zeker rekening mee moet houden, is dat bij internationale financieringen de fiscaliteit een grote rol speelt. De fiscale structuur, de mogelijkheden en de onmogelijkheden daarvan, bepaalt in veel gevallen welke financiering het beste van toepassing is. Soms is het bijvoorbeeld financieel voordeliger om in Nederland de financiering af te sluiten en die door te lenen naar andere landen. Aan de andere kant: als u een gebouw in het buitenland financiert, heeft het weer praktische voordelen om die financiering in het buitenland te regelen.
 
Bovenstaande geeft al aan dat u bij grensoverschrijdende financiering er goed aan doet experts te laten kijken naar de mogelijkheden en fiscale gevolgen van uw financiering. Onze lange ervaring in dergelijke trajecten kan u helpen bij het nemen van deze belangrijke beslissingen.

Denk ook aan exportkredietfaciliteiten