Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

Een bouwproject in het buitenland

Voor bouwprojecten in het buitenland kunnen specifieke regels vanuit de (plaatselijke) overheid gelden die niet altijd met de Nederlandse regelgeving te vergelijken zijn. Daarnaast zult u bij het bouwproject afwegingen moeten maken of u zaken in Nederland of in het land van uw project regelt, zoals financiering, verzekeringen, inkoop van materialen en dergelijke. Belangrijk is eveneens of u medewerkers uit Nederland meeneemt om in het project te werken. Welke verzekeringen heeft u daarvoor nodig en wat zijn de consequenties voor de sociale zekerheid en de belastingen? Bovendien: welke regels gelden er in het onderhavige land voor het werken met buitenlands personeel in de bouw?

Wat precies nodig is hangt af van uw project en het land waar u het uitvoert. Van oudsher begeleiden wij bij Bol ondernemers bij bouwprojecten in het buitenland. We maken voor u een volledig plaatje waarin we alle fiscale, administratieve, juridische en sociale aspecten meenemen. We hebben daarvoor specialisten in huis en we werken samen met lokale experts, zodat u verzekerd kunt zijn van een helder en betrouwbaar totaaladvies, dat een stevig fundament vormt voor uw plannen.

Veelgestelde vragen

Moeten er maatregelen genomen worden wanneer in Duitsland gewerkt wordt voor een aannemer?

Antwoord: Jazeker. In Duitsland geldt specifieke regelgeving voor buitenlandse bedrijven m.b.t. bouwprojecten in Duitsland. Als de betreffende vergunningen en documenten niet voor aanvang van het project geregeld zijn, loopt uw bedrijf een groot risico (hoge boetes).

 

Moeten er maatregelen genomen worden wanneer in Duitsland gewerkt wordt voor een aannemer?

 

Moeten wij als bedrijf iets regelen voordat wij in Duitsland werkzaamheden verrichten voor een aannemer, ook als dat een Nederlandse opdrachtgever is?

Jazeker. In Duitsland geldt specifieke regelgeving voor buitenlandse bedrijven m.b.t. bouwprojecten in Duitsland. Als de betreffende vergunningen en documenten niet voor aanvang van het project geregeld zijn, loopt uw bedrijf een groot risico (hoge boetes).