Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

Lenen van de bank

U wilt investeren in uw bedrijf, maar u heeft het geld niet direct beschikbaar. Daarom overweegt u geld te lenen van de bank. Het is belangrijk om uzelf de vraag te stellen: Waarom? Lenen kost u vanwege de rente geld, maar er zijn meer bezwaren. Tegenwoordig stellen banken hoge eisen aan bedrijven die geld willen lenen, zoals een serieuze borgstelling. Soms zelfs verliest u daardoor een deel van uw vrijheid als ondernemer. En dat wilt u natuurlijk niet.

Het is daarom heel goed om de financiële feiten eerst samen met een professional goed op een rijtje te zetten. De financiële planners van Bol Corporate Finance kunnen u hierbij ondersteunen. Soms maken we het u in eerste instantie iets moeilijker, omdat wij kritische maar essentiële vragen stellen; met welke verplichtingen heeft u de komende periode te maken? Welke inkomsten verwacht u? Zou een ander facturatie- of debiteurenbeleid u misschien voldoende werkkapitaal verschaffen en een lening overbodig maken? Dat zou prachtig zijn! En goedkoop. We zoeken samen met u in elk geval naar de beste oplossing voor uw onderneming.

Als u geen keuze heeft...

In sommige gevallen is er natuurlijk geen keuze: u heeft bijvoorbeeld geld nodig om uw bedrijf te laten groeien. Of u wilt een lening herfinancieren. U kunt dan beter goed voorbereid bij de bank komen, want zij zullen u niet zomaar geld lenen. Vanuit onze ervaring weten we welke banken uw branche begrijpen, maar ook hoe uw aanvraag vervolgens de meeste kans van slagen heeft. Met bijvoorbeeld een goed onderbouwd ondernemingsplan, een overzichtelijke boekhouding en een heldere liquiditeitsbegroting met verschillende scenario’s.

Verstandig: laat uw lopende lening beoordelen